Kunetz Zsombor: gyógyítható betegek fognak meghalni

HírKlikk 2020. szeptember 28. 14:09 2020. szept. 28. 14:09

A szakértő szerint, az egészségügyi ellátás összeomolhat az átszervezés miatt. Hamarosan uniós segítséget kell kérni az ellátáshoz.

A Klubrádió reggeli műsorában Kunetz Zsombor élesen bírálta azt az általa tűzoltásnak nevezett módszert, ahogy a koronavírusos betegek ellátására kijelölt néhány nagy intézménybe orvosokat, ápolókat vezényelnek át. Szerinte az egészségügyi kormányzat ezzel egy ősrégi, mára elavult, használhatatlan koncepciót követ.

Szakember nélkül maradnak a kis kórházak, a dolgozók kimerülnek, jobb esetben betegállományba mennek, rosszabb esetben elhagyják a pályát. Az „eszement vándoroltatás”, a kapkodás emberéletekbe kerül. Menthető betegek fognak meghalni mindkét oldalon, a covidos és az egyéb betegségben szenvedők között is.

A kormány tevékenységében nyoma sincs az átgondoltságnak. Szerinte az adatokból az látszik, hogy a betegség ugyan terjed, de nem robbanásszerűen. Nem kellene kapkodni, hirtelen átvezényléseket végrehajtani. Nyolc intézménybe – köztük a Korányi, a Szent János, és a Dél-pesti Kórházba – igyekeznek koncentrálni az ellátást, miközben a másik 80-90 kórház szakember nélkül marad.

Kunetz Zsombor már pár napja a nekünk adott interjúban is arról beszélt, hogy teljes a káosz az egészségügyben.