Lekommunistázta a francia forradalmat a PestiSrácok

Föld S. Péter 2020. augusztus 5. 19:06 2020. aug. 5. 19:06

Nagyon aggódik a PestiSrácok Amerikáért. Nem a sokszínűséget, a sokak által megcsodált multikultúrális viszonyokat, a fékek és ellensúlyok rendszerét kísérik aggódó figyelemmel, hanem az a fő gondjuk, hogy a Donald Trump vezette országban egymást érik a diáktüntetések, ráadásul, mint az cikkük címéből kitűnik, „Marxista, agymosó tanárok viszik tüntetni a megvezetett amerikai diákokat”. A francia forradalomról pedig kiderítették, hogy a kommunista kiáltványokból vette a jelszavát.

Sajtóértesülésekre hivatkozva még azt sem hallgatják el az olvasóik elől, hogy „a Chicagói Tanárok Szövetségét nagymértékben befolyásolja Amerika legnagyobb nyíltan maoista csoportja, a Freedom Road Socialist Organisation (FRSO)”. Elrettentésül azt is hozzáteszik, hogy ezek a szocialisták gyakran együtt dolgoznak a DSA-val, mely utóbbinak Atlantában tartott kongresszusán két Los Angelesből érkezett tanár is felszólalt, akik megköszönték a DSA-nak a januári sztrájkban nyújtott segítséget.

Ördög és pokol, és akkor még nagyon finomak és visszafogottak voltunk. Ha igaz az, amit a PestiSrácok ír, márpedig ők mindig igazat írnak, akkor a következőket kell megállapítanunk: a chicagói tanárok gyakran együttműködnek egy maoista szervezettel. A tények, valamint a teljesség kedvéért hozzátennénk, hogy Chicagón kívül még számos más város is van az Egyesült Államokban. Nem sok, maximum néhány ezer, ezért is sajnálatos, hogy a többi településen ténykedő tanárokról nem ír a PestiSrácok. 

Igaz, a fenyegetően hangzó DSA-ról sem tudunk meg tőlük semmit. Nem szeretnénk kétségek között hagyni az olvasót, ezért itt leírjuk: a DSA a Demokratikus Szocialisták angol nyelvű rövidítése, vagyis egy nyilván nem mindenki számára vonzó, ám teljesen törvényesen és legálisan működő szervezet, amellyel csak azokat lehet fenyegetni és elrettenteni, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy miként működik a világ, s hogy Chicagón kívül még más városok is vannak az Egyesült Államokban.

Itt jegyeznénk meg, hogy a PestiSrácok a már említett FRSO nevű szervezetről azt írja, hogy „tagjai hisznek az olyan és ahhoz hasonló csodálatosan hangzó eszmékben, mint a szabadság, testvériség, egyenlőség, amit jól ismerhetünk már a kommunista kiáltványokból, és amit mi magyarok saját bőrünkön már megtapasztalhattuk, hogy mit is jelent igazán.”

Lehet, hogy a PstiSrácok a kommunista kiáltványokból ismeri a szabadság, testvériség, egyenlőség – helyesen: Szabadság, egyenlőség, testvériség – hármas jelszavát, ám akik tanultak történelmet, azoknak e felsorolásról a francia forradalom hármas jelszava jut az eszükbe. (Liberté, égalité, fraternité.)