Lőszereket lehet automatából vásárolni élelmiszerboltokban az USA-ban

HírKlikk 2024. július 14. 16:50 2024. júl. 14. 16:50

Megkapta az engedélyeket és hamarosan lőszereket árusító automatákat helyez üzembe az Egyesült Államok három déli államának (Alabama, Oklahoma és Texas) élelmiszerboltjaiban az American Rounds vállalat, miután megkapta az ehhez szükséges engedélyeket.

A vásárlók személyazonosságának ellenőrzéséhez mesterséges intelligencián alapuló igazolvány-beolvasó és arcfelismerő szoftvert használnak – számol be a hírről az Economx (korábban napi.hu).  

Az American Rounds tájékoztatása szerint az automatákból a legkülönfélébb kaliberű fegyverekhez lehet lőszereket vásárolni, köztük puskákhoz, sörétes- és kézifegyverekhez.

A vállalat tavaly novemberben állította üzembe első próbaadagolóját Alabamában.

A lőszerek értékesítéséhez nem szükséges szövetségi engedély. A lőszerek kereskedelmi célú értékesítésének azonban meg kell felelnie az állami törvényeknek, valamint az alkalmazandó szövetségi törvényeknek.

Az American Rounds azt tervezi, hogy Alabama, Oklamhoma és Texas után több államban is terjeszkedik, többek között Kaliforniában, Floridában és Hawaii-on lévő üzletektől is kapott már ajánlatot. A cég a következő hetekben két további adagolót állít fel Texasban és újdonságként Coloradóban államban is.

A hír egyébként akkor kapott szárnyra, amikor sokkoló merényletet követtek el Donald Trump ellen.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom