Magukat politikusnak álcázó trükkös csalók csapják be a magyar embereket

Föld S. Péter 2019. december 17. 16:17 2019. dec. 17. 16:17

Trükkös csalók jelentek meg Magyarországon, akik magukat a nemzet jótevőinek álcázva, jobb életet ígérnek a magyar embereknek. Először olcsóbb árammal, gázzal, szemétszállítással hitegettek, később migránsokkal riogattak mindenkit, aki bedőlt a hazugságaiknak. Ezek a trükkös csalók nem csupán gátlástalanok, de a módszereik is nagyon változatosak.

Vannak közöttük olyanok, akik politikusnak mutatják magukat, és a parlamentben vezetik félre a mit sem sejtő hallgatóságot, míg mások országos napilapokban, rádiókban és tévécsatornákon hirdetik közpénzen, hogy csodát tesznek. Gyanútlan áldozataikkal nem csak azt hitetik el, hogy varázsszóra csökkentik a rezsit, de azt is, hogy megvédik őket a mifelénk még nyomokban sem fellelhető migránsoktól. Eszközeikben nem válogatnak, s bár – szemben más trükkös csalókkal – készpénzt sem kérnek, mégis, azt kell mondanunk, hogy igen veszélyesek. A szó fizikai értelmében ugyan nem csöngetnek be a megtévesztett emberek lakásába, ám mégis megtalálják a módját, hogy könyörtelenül kihasználják, ha a gyanútlan áldozatoknak lankad a figyelmük.

A rezsicsökkentő és migránsokkal riogató trükkösök fifikásabbak a zsebtolvajoknál, náluk jóval korszerűbb és ezért sokkal nehezebben leleplezhető módszerekkel dolgoznak. Miközben mit sem sejtő áldozataik örülnek annak, hogy valami végre nem drágul, hanem kevesebbe kerül, egy sor más területen megdrágítják az életet.

Áldozataik elsősorban idős emberek, de fiatalokat, valamint középkorúakat is rendszeresen becsapnak. Iskolai végzettség tekintetében főként a nyolc általánosnál alacsonyabb végzettségűek, az érettségizettek, valamint a diplomások közül szedik áldozataikat.

A trükkös csalók úgy okoznak kárt a megtévesztett embereknek, hogy azok – miközben örülnek annak, amit hallanak – csak később veszik észre, hogy a lózungok szintjén hiába lett minden jobb, a tejért például többet kell fizetniük, mint korábban, a sajt, a túró, és úgy általában, minden tejtermék drágult, a hús, a zöldség és egy sor más élelmiszer, valamint szolgáltatás áráról nem is szólva.

Védekezni ellenük igen nehéz, sőt, úgyszólván lehetetlen. Ezért kérjük a lakosságot, legyen óvatos, és ne dőljön be a trükkös csalóknak. Ha valaki találkozik velük, vagy újságban olvas ilyesmiről, esetleg tévében, rádióban hall róluk, ne próbálja meg feltartóztatni őket, mert veszélyesek. Azt sem javasoljuk az ily módon átvágott lakosságnak, hogy forduljon a rendőrséghez – a Belügyminisztériumtól ugyanis legföljebb egy jó tanácsokat tartalmazó sms-re számíthatnak. Legjobban tesszük, ha minél nagyobb számban felállunk a foteljeinkből, az utcára vonulunk és tüntetünk ellenük, mert az országot megkárosító trükkös csalók egyedül az erőből értenek.