Magyar céget helyezett szankciós tilalom alá az Egyesült Államok

HírKlikk 2024. augusztus 23. 20:00 2024. aug. 23. 20:00

A cég a háborús agresszor Oroszországba exportál érzékeny termékeket, elektronikus alkatrészeket.

A tájékoztatás szerint – hívja fel a figyelmet a hvg.hu – a cég kiemelt fontosságú árukat, egyebek mellett elektronikus integrált áramköröket szállított az orosz Exitonnak. Utóbbi vállalat közreműködik a Szuhoj vadászgépek gyártásában. A Displei Komponent nevű oroszországi székhelyű, katonai légvédelmi rendszereket fejlesztő cégnek ugyancsak beszállítója volt a Mátrix Metál Group. 

A büntetőintézkedés értelmében a szankció hatálya alatt álló cég minden egyes, az Egyesült Államokban lévő vagyonát és vagyoni érdekeltségét zárolják. Ugyanez igaz, ha ezen elemeket amerikai személyek ellenőrzik. Emellett mindezt be kell jelenteni a pénzügyminisztérium Külföldi Vagyont Ellenőrző Hivatalának (OFAC).

A Mátrix Metál Groupot 2021-ben alapították az Opten adatai szerint, 3 és 5 millió forint közti jegyzett tőkével, március óta felszámolás alatt áll. Ügyvezetőként egy bizonyos lett Vladimirs Boreckis van megadva, illetve hozzá elérhetőségként egy rigai cím. A vállalat székhelyeke a VIII. kerületi Korányi Sándor utcában található egyik bérházi lakásban van. 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom