Magyarország egy klassz ország

Föld S. Péter 2021. június 14. 12:53 2021. jún. 14. 12:53

Nem mi mondjuk ezt, hanem Hans Kaiser a Kereszténydemokrata Unió politikusa, aki miniszter is volt, valamint 2006 és 2012 között a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodájának a vezetője. Komoly emberről van tehát szó, nem holmi libernyák firkászról, érthető, ha Kaiser úr nem is nekünk nyilatkozott felsőfokokban Orbán Viktorról és a Fideszről, hanem a szintén komolyan vehető, a kormányhoz nagyon közeli rádióműsornak, a Vasárnapi Újságnak.

Kaiser úr szerint egy olyan gyülekezet (feltehetőleg az ellenzékre gondolt – a szerk.) állt össze Orbánnal szemben, amelynek egyetlen célja van, mégpedig az, hogy Orbánt eltávolítsa a hatalomból. Kaiser úr hosszan dicsérte Orbán Viktort, majd közölte a hallgatókkal, hogy Magyarország nemcsak egy klassz ország, de egy sikeresen irányított kultúrnemzet Európa szívében.

Nem vitatkoznánk, mert Magyarország szerintünk is klassz hely. Észak-Koreával összehasonlítva különösen az, de még az Orbán Viktorral baráti kapcsolatokat ápoló Fehéroroszországhoz, vagy éppen a Kínai Népköztársasághoz képest is kifejezetten élhető helynek tűnik.

Persze, nemcsak kívülről klassz ez az ország, az itt élők egy részének is maga a Kánaán. Különösen azok számára tűnik jó helynek, akiket nem zavar az elszabadult infláció, az egyre növekvő mélyszegénység, a jogállam lebontása, a megszállt sajtó, az elfoglalt ügyészség, a leharcolt egészségügy, a lebutított oktatás. Kaiser úr nyilván egy olyan szemüvegen keresztül látja Magyarországot, ahol a korrupció nem bűn, hanem, mint ahogyan Orbán tanácsadója megfogalmazta, a Fidesz politikájának legfőbb gyakorlata. Magyarország klassz hely, főleg, ha a homokba dugjuk a fejünket, mert akkor nem látjuk, hogy a szemünk előtt lopják szét az országot. Kiszakítanak a közösből egy darabot, mely azáltal megszűnik közpénznek lenni és a mutatvány végén alapítványoknak nevezett magánzsebekbe vándorol.

Ebben a klassz országban még a pandénia alatt is tovább lehet gazdagodni,. Nem mindenkinek persze, de például Mészáros Lőrinc vagyona az elmúlt évben 185 milliárd forinttal nőtt, és ha ez Kaiser urat nem zavarja, azt is meg lehet érteni: akkora összegről van szó ugyanis, amely még az ő köreikben is számottevő.

Ebben a klassz országban nagyon jó lehet azoknak, akik kedvelik, ha az ország élén álló Kedves Vezető mindenféle keleti despotákkal barátkozik, országukat olcsóér’ kiárusítja, lakosságát hosszú évtizedekre eladósítja.

Tényleg klassz ez az ország, amely főleg azok számára jelent földi paradicsomot, akik kedvelik a túlárazott közbeszerzéseket, a világpiaci árnál jóval drágábban beszerzett lélegeztetőgépeket és oltóanyagot, s akik a miniszterelnök útmutatásai nyomán megvédik azokat a sutyerákokat, akik kifütyülik más, nálunk nyilván kevésbé sikeres nemzetek kulturális szokásait. Például azt, hogy nemcsak szavakkal és tettekkel, de gesztusokkal is kiállnak a rasszizmus és a kirekesztés ellen.

Klassz ez az ország azoknak, akik olyanok, mint Orbán Viktor és a Fidesz, vagyis, ha rajtuk állna, visszavezetnék Magyarországot a középkorba. Egy olyan világba, ahol még divat volt a hátrafelé nyilazás, volt kivégzés és élt az első éjszaka joga, pedig a nőknek akkor még nem is kezdődött kettessel a személyi számuk, és a vak komondor – úgyis, mint fegyelmezési eszköz - sem volt még feltalálva.