Már a Mindenki Magyarországa is Lázár ellen megy

HírKlikk 2024. augusztus 26. 16:35 2024. aug. 26. 16:35

 Az építési és közlekedési minisztert korábban Vitézy Dávid és az LMP is lemondásra szólította fel.

„A Mindenki Magyarországa Néppárt mély megdöbbenéssel tapasztalja, hogy a magyar közlekedési és építésügyi miniszter, Lázár János nem képes megfékezni a MÁV összeomlását” – áll a párt közleményében, amelyet az Index idéz.

Mint írták, a magyar közlekedési infrastruktúra működésképtelenné vált, már az utasok testi épségét fenyegeti a kialakult helyzet, és ma a MÁV-ot az állandó késések, műszaki meghibásodások, kommunikációs káosz, hiányos karbantartás és felújítási problémák, átláthatatlan pénzügyi helyzet és kiszámíthatatlan szolgáltatás jellemzi.

Hozzátették, ezek a problémák mind a MÁV vezetésének és a közlekedési tárca felelőtlenségének és szakmai hozzá nem értésének köszönhetőek. Lázár János miniszterként képtelen volt a MÁV működésének stabilizálására és az utasok biztonságos, pontos kiszolgálásának biztosítására.

Felszólítják Lázár Jánost, hogy vállalja a felelősséget és haladéktalanul mondjon le pozíciójáról.

Véleményük szerint a magyar közlekedésnek olyan új vezetőre van szüksége, akit nem politikai lojalitása, hanem szakértelme és vezetői képességei hatalmaznak fel a feladat ellátására, és aki képes lesz a szükséges reformokat végrehajtani és visszaállítani a közlekedési rendszer megbízhatóságát és biztonságát.

Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölt is kijelentette korábban, hogy Lázár Jánosnak le kéne mondania. Az LMP pedig petíciót is indított Lázár János lemondásáért.

 

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom