Már a rendőrség vizsgálja, emberkísérlet volt-e a Szuperkupa-döntő

HírKlikk 2020. október 12. 14:25 2020. okt. 12. 14:25

Bangóné Borbély Ildikó most a legfőbb ügyészt arra kérte, hogy kezelje feljelentésként a Szuperkupa-döntőről hozzá intézett kérdését.

A szocialista képviselő kérdésében arra várt választ Polt Pétertől, hogy a Puskás Arénában szeptember 24-én megrendezett mérkőzés miatt indult-e nyomozás, hiszen a Szuperkupa-döntő egy embereken elvégzett kísérletnek volt tekinthető pandémia idején.

A mérkőzést maga az UEFA is annak tekintette, hiszen a Puskás Ferenc Stadionban akarta kipróbálni a szurkolók visszatérésének egészségügyi hatásait, illetve azt a protokollt, amely több egészségügyi rendelkezést is tartalmaz.

Az ellenzéki politikus a 24.hu beszámolója szerint azt kérte, ha a legfőbb ügyész nem vizsgálta ezt, tekintse kérdését emberen végezhető kutatás szabályainak megszegése miatti, ismeretlen tettes elleni feljelentésnek. A magyar büntetőjog ugyanakkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az emberkísérleteket.

Polt Péter válaszában azt írta, hogy Bangóné Borbély Ildikó kérdését valóban feljelentésként értékelte, azt a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbította.

Forrás: 24.hu