Márki-Zay Péter: nem a Fidesz ellen vagyunk

HírKlikk 2018. december 13. 10:20 2018. dec. 13. 10:20

A független hódmezővásárhelyi polgármester szerint a Fidesz volt minisztere unatkozik, ezért jár vásárhelyi és makói testületi ülésekre. Márki-Zay azt mondja, vannak fideszes kutatások, ahol 60 százalék fölötti támogatottságot mérnek neki.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a Magyar Narancs hetilapnak adott interjút, amiben többek között arról beszél, hogy februárban, mikor polgármesternek választották, 12 pontos programot hirdetett, amiből most csak kettő olyan pontot talált, ahol nem sikerült előrelépnie - írja a hvg.hu.

A polgármester szerint a helyi Fidesz több kutatást is készített, októberben pedig belátták, hogy nem érdemes feloszlatniuk a közgyűlést, mert elveszítenék az újabb választást. Arra is rájöhettek, hogy ennyi idő alatt nem fogják őket megszeretni a vásárhelyiek, ezért inkább bosszúból politizálnak, és arra mennek, hogy Márki-Zayt minél rosszabb színben tüntessék föl.

Az említett kutatásokat a polgármester nem látta, de Vásárhely egy kisváros, mindenki beszélget mindenkivel, áramlik az információ. Úgy tudja, a Fidesz által készített felmérésekben is az áll, hogy Márki-Zay támogatottsága 60 százalék fölött van.

Az interjú végén elmondja,  „Nem a Fidesz ellen vagyunk, hanem a lopás, a pártállami hatalomgyakorlás és a gyűlölködés ellen. Vannak tisztességes fideszes politikusok.” Megemlíti Pokorni Zoltán nevét, szerinte a volt miniszter rossz helyen van a Fideszben. Tarlós pedig – idézi fel Márki-Zay – egyszer azt mondta, a vásárhelyi polgármesternek kellene a Fideszben lennie.

Forrás: Magyar Narancs