Marosvásárhelyen le kellett bontani a sálból készült karácsonyfát

HírKlikk 2023. december 10. 13:10 2023. dec. 10. 13:10

December 6-án este lebontották Marosvásárhely központjában, a Rózsák terén felállított 2500 méternyi sálból készített karácsonyfát, amelyet két nappal korábban állítottak fel.

Hiába készültek a Kult Alternatív Kulturális Fesztivál szervezői a világ számos országából érkezett, kézzel kötött darabokból összeálló fesztiválsál rekordjának megdöntésére, a lakossági felháborodás közbeszólt – írta a Székelyhon beszámolóját idézve a 24.hu.

A kezdeményezők szerint Marosvásárhely idei karácsonyfája az összefogás szimbólumaként túlmutatott volna egyéni, politikai, nemzetiségi és kulturális különbségeken. A rekorddöntési kísérlet mottója „A történetek összekötnek!” lett volna.

A közvélemény azonban nem értékelte a jó szándékot: sokan indián sátornak nevezték, mémeket készítettek, ahogy a városvezető indián törzsfőnökként áll mellette. Voltak, akik azt tervezték, hogy adakozásból egy óriási műfenyőfát vesznek és azt feldíszítve odaállítják a „sálas karácsonyfa” mellé.

Meghallottuk az emberek hangját, egyesek felháborodását, megértettük érzékenységüket – jelentette be Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere, aki közölte, hogy a Kultfeszt installációját a Várba költöztetik.

 

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom