Még mindig megoldatlan az évszázad rejtélye: hová tűnt Szijjártó Péter fotója Rúzsa Magdi Instagram oldaláról?

Föld S. Péter 2021. július 13. 09:22 2021. júl. 13. 09:22

Jelen pillanatban teljes a bizonytalanság, mert senki sem tudja, hogy miért tűnt el Szijjártó Péter külügyminiszter fotója Rúzsa Magdi énekesnő Instagram-oldaláról. (Vagy, aki tudja, az hallgat.) Nem szeretnénk találgatni, mert az nem a mi műfajunk, de már csak a bizonyosság kedvéért is jó volna tudni, hogy mi állhat a fotó rejtélyes eltűnése mögött. Netán Soros György mesterkedését kell sejtenünk a különös eset okán?

Mindez azért sem teljesen érdektelen, mert az énekesnő nem sokkal korábban még dicsekedett a közös fotóval: „Civilben még a külügyiniszter is Magdi koncerten járt a családjával.” Ezt posztolta a fotó mellé (alá, fölé) az Instagramon, és Szijjártó is nagyon örült, amiért szombaton este ott lehetett a keszthelyi koncerten. Nemcsak a rá jellemző mosolyából látszott a lelkesedés, hanem abból is, hogy ő is kitette a közösségi oldalára a közös fényképet. A különbség annyi, hogy az általa posztolt fotó még megtekinthető, ám az énekesnő oldalán már a kép hűlt helye sem látszik.

Szijjártó külügyminisztertől nem áll távol a szereplés, nem az első eset, hogy Magyarország külügyminisztere celebek társaságában mutatkozik és ezt meg is osztja a nagyközönséggel. Dzsudzsák Balázs labdarúgóhoz például közismerten mély és igaz barátság fűzi Szijjártót, elsősorban sporteseményeken szoktak együtt megjelenni. Ez a barátság annyira sokat jelent Szijjártónak, hogy  nem sokkal az Európa-bajnokság előtt még Dzsudzsák érdekében lobbizott a szövetségi kapitánynál, mint utóbb kiderült, hiába. „Neked is a pályán lenne a helyed barátom” - majdnem szó szerint idéztük Szijjártó akkori szövegét, ám még ez a veretes megfogalmazás sem hatotta meg Marco Rossi kapitányt, akinek alapelve, hogy csak azokat hívja meg a csapatába, akik rendszeresen játszanak a klubjukban és nem második ligás magyar csapatban szerepelnek. Dzsudzsák akkor még csak az első feltételnek felelt meg, s bár azóta a debreceniekkel feljutott az első osztályba, lemaradt az Európa bajnoki szereplésről.

Szijjártó zenei sokoldalúságát jelzi, hogy nem csupán Rúzsa Magdival fotózkodott, de Kis Grófoval is jelent meg közös fényképük, azt megelőzően pedig a többnyire ózdi hős jelzővel illetett Majoros Péter, ismertebb elnevezéssel Majka társaságában állt a fotósok masinája elé. Hogy Kis Grófoval, és Rúzsa Magdival miről beszélgettek – már amennyiben és egyáltalán –, az nem derült ki, Majka esetében viszont annyit tudni lehet, hogy a magyar könnyűzene helyzetét tekintették át, és Majkának számos megszívlelendő javaslata volt.

Most meg itt van – pontosabban: csak félig van itt – a fotó, amelyen az énekesnő és a külügyminiszter együtt mutatkozott. Nem tudni, hová tűnt, még az sem kizárt, hogy az évszázad rejtélyeként tartja majd számon a világ. Hacsak közbe nem jön valami, és Szijjártó Péter, vagy maga Rúzsa Magdi fel nem tárja a teljes igazságot.

Nagyon várjuk már, hogy megtudjuk, mi az ábra, mert se éjjelünk, se nappalunk, aludni sem tudunk rendesen. Ne tessenek velünk ezt csinálni, már teljesen ki vagyunk készülve idegileg, és annak sem tudunk igazán örülni, hogy sajtóhírek szerint, jó lesz az idei dinnyetermés, igaz, a kormányon kívülálló okok miatt, drágább lesz a dinnye, mint tavaly volt. Pedig, már akkor sem volt olcsó.