Megindultak a magyarok Horvátország felé

HírKlikk 2020. augusztus 1. 09:45 2020. aug. 1. 09:45

Mintegy két és fél órás várakozási idő alakult ki délelőtt Letenyén, a magyar-horvát autópálya-átkelőn, de a párhuzamos közúti határátkelőn is egyórás várakozásra kell készülnie az autósoknak – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Az autópálya-átkelőn Horvátország irányába öt sávon engedik az autósokat, de az oda utazók kötelező regisztrációja miatt, mintegy két és fél órás várakozási idővel kell számolni. A 7-es főúton lévő közúti átkelőhelyen egyórás várakozási idő alakult ki, itt ugyanis a Mura-híd áteresztőkapacitása csak egy-egy sávos forgalmat tesz lehetővé.

A turistáknak érdemes még otthon, indulás előtt kitölteniük elektronikus formában a horvát regisztrációs ívet, hogy meggyorsítsák a határon az átkelést. Lehetőség van arra is, hogy Szlovénia irányába kerüljenek a turisták. A rendőr-főkapitányság szóvivője arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a kialakult torlódásra tekintettel, legyen elég üzemanyag a gépkocsiban, így a klímaberendezéseket a várakozás ideje alatt is működtetni tudják, illetve a nagy meleg miatt, vigyenek magukkal elegendő italt is a tengerpartra igyekvők.

Forrás: MTI/Hírklikk