Megkezdődött az Országos Haditorna Verseny

HírKlikk 2024. október 1. 12:45 2024. okt. 1. 12:45

A Somogy vármegyei döntővel megkezdődtek az idei Országos Haditorna Verseny vármegyei fordulói kedden.

Győri Tamás százados, a Kaposvári Toborzó Központ megbízott parancsnoka a vármegyeszékhelyen, a Magyar Honvédség Lahner György 2. Ellátóezred sportpályáján újságíróknak beszámolt arról, hogy a résztvevő középiskolások nyolc állomásból álló pályán olyan, a honvédelemhez köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat, mint a fegyveres váltófutás, a kézigránátdobás, az akadálypálya vagy a honvédelmi totó.

A vármegyei fordulók november 5-én, Tatán fejeződnek be, a vármegyei döntőkben legjobban szereplő csapatok részvételével zajló országos döntőre 2025 tavaszán, Balatonakarattyán kerül sor – tette hozzá.

Győri Tamás kiemelte, a verseny célja a sport, az egészséges életmód népszerűsítése, a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, a honvédelmi nevelés, a fiatalok honvédelmi pályára irányítása, a katonák gyakorlótéri foglalkozásának megismertetése.

A versenyt más alakulatokkal együtt szervező Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a verseny egyre népszerűbb, tavaly 260 iskolából 340 csapat 1360 diákja vett részt rajta.

A vármegyei fordulókon induló diákoknak négy tagú csapatokban kell összemérniük felkészültségüket, az egyetlen feltétel, hogy magyar állampolgársággal rendelkező, az idei tanévben 9-12. osztályos középiskolás diákok alkossák a csapatokat. Jelentkezni a kiküldött felhívásban megadott (vármegyénként eltérő) határidőig, a területileg illetékes toborzó irodán lehet.

A sportversenyeken a toborzóktól a „Szeretem, megvédem!" szlogennel elindított tartalékoskampányról is lehet érdeklődni. A tartalékos katonának jelentkezők többletpontokat szerezhetnek a felsőoktatási felvételihez, továbbtanulás esetén pályázhatnak ösztöndíjra, a bruttó 150 ezer forintos szerződéskötési díj és az évi bruttó 600 ezer forintos rendelkezésre állási díj mellett pedig, szolgálatteljesítésük alatt kiemelt illetményt is kapnak – írták.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a versenyről szóló, az MTI-hez eljuttatott háttéranyagában kitért arra is, hogy az idei vármegyei fordulók első két helyszíne Kaposvár és Veszprém, de a következő napokban és hetekben minden vármegyében megküzdhetnek egymással a diákcsapatok.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom