Mégsem épül Fóton akkumulátorgyár

HírKlikk 2023. július 27. 16:00 2023. júl. 27. 16:00

Fót fideszes polgármestere, Vass György közösségi oldalán jelentette be, garanciát kapott arról, hogy nem épül akkumulátorgyár a város területén. 

„Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár” – ezt írta a polgármester Facebook-oldalán

Vass szerint elérték, amin hónapok óta dolgoznak, a HelloParks ugyanis nyilatkozatban vállalta, hogy fóti területen a jövőben nem köt bérleti szerződést akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó vagy más, jelentős zavaró hatású tevékenységet végző vállalattal. Tehát garanciát kaptak arra, hogy a jövőben a lakosokat akkumulátorcellák gyártásából jelentős környezeti hatások – levegő-, talaj-, víz- vagy környezetszennyezés – nem érhetik.

Mint írja, a fóti képviselő-testület tavaly decemberben fogadott el nyilatkozatot arról, hogy minden lehetséges eszközzel korlátozza, hogy a város területén környezetszennyező vállalkozások működhessenek.

„A HelloParks-szal kötött megállapodás részeként módosul a hatályban lévő településrendezési szerződés is. Ebbe beépítjük, hogy a HelloParks területén végzett tevékenységek környezetre gyakorolt hatását folyamatosan kötelező mérni és az eredményekről tájékoztatást szükséges adni” – fogalmaz a polgármester.

A városban július 12-én tartottak egy lakossági gyűlést az akkumulátorgyár épülésével kapcsolatban, ahol a lakók kifejezték ellenérzésüket és tiltakozásukat, a HelloParks képviselője azt mondta, hogy „a legveszélyesebb munka nem itt fog történni”, Fóton csak összeszerelik a kész akkumulátorokat, és ez szerinte valójában könnyűipari tevékenység.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom