Mentességet kaptak a karantén alól, de ez sem mentette meg a vadász szezont

HírKlikk 2020. október 18. 20:15 2020. okt. 18. 20:15

Az őszi vadász szezon van, amely 70-80 százalékos visszaesést produkált az előző évekhez képest.

Az atv.hu számol be arról, hogy Hajdú-Bihar megyében a vadászatból származó bevételek jelentős mértékben, 70-80 százalékkal csökkentek a korábbi évekhez képest. Ennek elsősorban az az oka, hogy a koronavírus-járvány miatt, a külföldi vadászok sorra mondták le foglalásaikat. A kiesést a magyar vadászok nem tudják pótolni.

„A belföldi vadászoknak nincs olyan fizetőképességük, mint a külföldieknek, ráadásul a magyar vadászok is egyre inkább tartanak a vírus következményeitől. Nem szívesen ülnek be egy személykocsiba. A társas vadászatok lehetősége is minimális” – nyilatkozta Forgács Barna, a Hajdú-Bihar megyei Vadászkamara elnöke.

Szeptemberben a kormány feloldotta a karanténkötelezettséget a külföldi vadászokra vonatkozóan, de ez sem hozott nagyobb érdeklődést. Egy baranyai vadásztársaság fővadásza azt nyilatkozta a portálnak, hogy a járvány tönkreteheti az egész hazai ágazatot.

„Az egész ágazatra kihat, akár az apróvadra, akár a nagyvadra. A gímszarvasnál – mivel ezek milliós kategóriába tartoznak, így a magyar bérvadászokra hárulna ez a feladat, de hát nincs annyi vendég, amennyire szükségünk lett volna” – fogalmazott a fővadász, Vígh Imre.

Forrás: atv.hu