Mészáros Lőrinc interjújának hatására kilőtt az Opus részvények árfolyama

HírKlikk 2021. június 11. 15:50 2021. jún. 11. 15:50

Ritkán szólal meg leggazdagabb magyar, ám most kivételt tett, aminek természetesen meg is lett a maga piaci hatása: az interjúja után kilőtt az Opus árfolyama.

Mészáros az Indexnek adott, általunk is szemlézett interjúban elmondta, hogy szerinte a piacnak 350 forintra kellene áraznia az Opus papírjait, ezt erősíti meg az Equilor legutóbbi, áprilisi elemzése is, de hozzátette, hogy ő csak egy a részvényesek között. A társaság árfolyama jelentősen megugrott a nyilatkozatot követően. Már több mint nyolc hónapja nem volt ekkora elmozdulás.

Az Opus részvények árfolyama jelenleg 245 forint, vagyis ez azt jelenti, hogy a Mészáros Lőrinc által megadott célár több mint 40 százalékkal magasabb ehhez képest – írta a Portfolio. Ezzel messze az Opus ma eddig a legjobban teljesítő tagja a BUX indexnek.

A portál szerint persze nem csak az Opus részvényeinek nőtt az értéke, a délutáni órákban egyre jobb volt a hangulat Európa vezető börzéin. Az általános jókedv többek között azzal magyarázható, hogy a viszonylag magas infláció ellenére. nem emelt kamatot tegnap az EKB, illetve a tengerentúlon sem léptek egyelőre az ügyben az amerikai jegybanknál. 

Forrás: Portfolio