Micsoda véletlen, Polt és Borkai szexpartizó ügyvédje szomszédok egy luxusapartmanban

HírKlikk 2019. október 16. 09:35 2019. okt. 16. 09:35

Rákosfalvy Zoltán, a Győr polgármesterének, Borkai Zsoltnak az ügyeit intéző és vele együtt szexpartin lelepleződött ügyvéd ugyanabban a balatoni luxus apartmanházban vett üdülőt, ahol ingatlantulajdonos lett Polt Péter és a felesége is.

Győr fideszes polgármesterének ügyvédje, a választás előtti szexbotrányban főszerepet játszó Rákosfalvy Zoltán ugyanabban a balatonfüredi luxus apartmanházban vett üdülőt, ahol Polt és neje is megvásárolt egy ingatlant - írja az Átlátszó.

A Népszabadság még 2016-ban szúrta ki, hogy Polt Péter a feleségével együtt megvett egy „Örökpanorámás luxusingatlanként” hirdetett lakást Balatonfüreden, egy, a tó partján felhúzott, két épületrészből álló apartmanházban. Az ingatlannak wellness részlege is van fedett medencével és szaunákkal, valamint pihenőligettel. A sajtóban megjelent hírek szerint a 62 négyzetméteres lakásért a hozzá tartozó 6,7 négyzetméteres terasszal 70 millió forintot fizettek Polték, de a legfőbb ügyész szerint a vételár kevesebb volt.

Az Átlátszó kíváncsi volt arra, hogy kik költöztek be Polték mellé a luxus apartmanházba, ezért a tulajdoni lapok alapján megnézték az A és a B épületrész lakóit is. 

Utóbbiban szerepelt a győri, jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán, aki a városi önkormányzattal és a Fidesz parlamenti frakciójával is szerződéses kapcsolatban állt.

Friss tulajdoni lap lekérésével ellenőrizték: a kérdéses ingatlan – egy 81 négyzetméteres üdülő 13,4 négyzetméteres terasszal – jelenleg is a győri jogászemberé, 2016-ban vásárolta. A legfőbb ügyész legfrissebb vagyonnyilatkozatában pedig szintén szerepel a sajátja – ami viszont “csak” 62 négyzetméter, és a terasz sem olyan nagy, mint Rákosfalvyé.

Forrás: Átlátszó