Miniszteri biztosa lesz a hajdúnánási motorversenypályának is

HírKlikk 2021. május 14. 13:10 2021. máj. 14. 13:10

Tiba István Fidesz-képviselő havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó multifunkciós versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket – írja a hvg.hu.

A portál a Hivatalos Értesítő alapján, arról számolt be, hogy Palkovics László feladatává tette a miniszteri biztosnak, tartsa a kapcsolatot a versenypálya-beruházó gazdasági társasággal, vegyen részt a fejlesztések műszaki tartalmának kialakításában, valamint az érintett településekkel való egyeztetésben, a pálya üzemeltetési koncepciójának megvalósításában. Emellett ő felel azért, hogy a sikeres működtetés érdekében készítse elő a szükséges térségi infrastrukturális és turisztikai beruházásokat, működjön közre a beruházás kommunikációs és marketingstratégiájának előkészítésében és megvalósításában.

A hvg.hu megjegyzi, Tiba István a hajdúböszörményi választókerület fogorvos és egészségügyi menedzser végzettségű fideszes országgyűlési képviselője, Balmazújváros korábbi polgármestere 2023 áprilisáig havi egy millió forintot kap ezért a munkáért a két milliós parlamenti juttatása mellé.

Mint ismeretes, Magyarország 2022-től MotoGP-futamokat rendez, ehhez új stadiont építenek Hajdúnánás mellett. Emellett már abban is megállapodott a kormány, hogy 2023-tól tíz évig lesznek gyorsasági motoros világbajnoki futamok a 65 milliárdos versenypályán.