Módosítaná az Alaptörvényt a Jobbik

HírKlikk 2021. február 23. 17:10 2021. feb. 23. 17:10

Alaptörvény-módosítást kezdeményezett a Jobbik annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a megfizethető lakhatás – jelentette be keddi online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke.

Szükségesnek nevezte, hogy – számos európai országhoz hasonlóan – a mindenkori kormány legyen köteles olyan lakáspolitikát folytatni, hogy egy átlagos keresetű polgár belátható időn belül megfizethető árú lakhatáshoz juthasson.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: felfogásához legközelebb egy bérlakás-program indítása áll, de a lakhatási támogatás bevezetését és egy panelprogram indítását is jó eszköznek tartja.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: az alaptörvény említi ugyan a lakhatást, de csak „semmire nem kötelező” törekvésként, márpedig szerintük azt kellene garantálni, hogy a fiatalok ne legyenek évtizedekre a kereskedelmi bankok adósai, hogy kicsi, gyermekvállalásra esetleg alkalmatlan otthonhoz jussanak.

Hozzátette: a javaslattal az a céljuk, hogy a fiatalok a szülőföldjükön boldogulhassanak, itt valósíthassák meg családi céljaikat.

Forrás: MTI