Molnár – Erdősi: Már másnapra javíthatunk az emberek életén!

HírKlikk 2019. október 2. 09:36 2019. okt. 2. 09:36

Október 13-án a választók megállítják a Fidesz uralmát, az ellenzéki szövetség pedig azonnali intézkedésekkel teszi jobbá az emberek életét – erről szólt Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Erdősi Éva Csepel polgármesterjelöltje kedden, az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az Idősek Világnapja kapcsán Molnár Zsolt elmondta, „A kormány kétségbeesetten, rezsiutalvánnyal, krumpli osztogatással, néhány ezer forinttal próbálja kiszúrni a szépkorúak szemét,” amit tipikusan akkor tesznek, amikor félnek kiállni vitázni az ellenzéki jelöltekkel, és nem tudnak már mást kitalálni. „E helyett tisztességes szociális ellátórendszerre lenne szükség, mindarra, amit Karácsony Gergely programja tartalmaz” – emelte ki a választás lényegét Molnár.

Erdősi Éva, Csepel polgármesterjelöltje az önkormányzatok fideszes kirablását nevezte meg fő problémaként, amelyre egy elképesztő helyi példát is hozott. „Felújították a tüdőgondozót úgy, hogy nincs benne röntgenkészülék!” – mesélte. Az egészségügyben előállt súlyos géphiányt máshol is, például Angyalföldön, a baloldali polgármesterek és képviselők oldották meg, és a választói szándék következtében legelőször mindenhol ezeket a legalapvetőbb egészségügyi hiányosságokat fogják megoldani, mondta Erdősi. Hozzátette, a fideszesek most, még a legutolsó napokban is, éppen kirabolják az önkormányzatokat.

„Így történt most például az, hogy 15 éves bérleti szerződést kötöttek a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimonttal, ahol bérbe adtak 60 közterületi cityboard táblát, ami 1 milliárd forint veszteség!” – mondta Erdősi Éva. „A Csepel északi csúcsán lévő értékes területet ingyenesen átadták az államnak, nincs baj a fejlesztéssel, de lakosság cserébe nem kapott semmit!” – nehezményezte Csepel ellenzéki polgármester-jelöltje.

A közvélemény-kutatások alapján Molnár Zsolt elmondta, hogy október 13-án a választók a szövetség jelöltjeire fognak szavazni és véget vetnek a fideszes lopásnak és rémuralomnak. „1 évvel ezelőtt Tarlós legyőzhetetlennek volt beállítva, de most már bekövetkezik a változás. Zárul az olló, és már csak 12 napig tart a NER-rendszere. (…) Ezután már nem kiskirályok uralkodnak, nem stadionok épülnek, hanem tisztességes egészségügy lesz, Budapesten, a 14 éven aluliak számára ingyenes lesz a tömegközlekedés, megépül végre az a pesti fonódó, ami Budán lehetővé tette az ésszerű közlekedést, és amit szintén még a mi koalíciónk készített elő, ahol tisztességes szociális ellátórendszer van, például fűtéstámogatással, a valóban rászorulóknak” – sorolta az MSZP budapesti elnöke.

Erdősi Éva arról beszélt, hogy a szövetség jelöltjeinek megválasztásával mindenki már másnap érezni fogja, hogy végre a jó önkormányzatok az ő ügyeiket szolgálják. „Sok olyan levelet kapok” – mondta Erdősi Éva – „amelyben azt írják, hogy nem tudják elérni az önkormányzatot, hogy kérnek egy olyan közvetlen email-címet, ahol vissza tudják ellenőrizni, hogy ők írtak valami problémát, ki foglalkozik vele, nem működik az e-ügyintézés, nem működik az üvegzseb, nincsenek fent azok a szerződések, amik véletlenül kellemetlenek!”

„A feltűnő értékaránytalanságba, jó erkölcsbe ütköző szerződéseket fel lehet bontani, és vissza fogjuk szerezni a polgárok számára szerezni a pénzt” – reagált Molnár Zsolt. „Újpesten, vagy fővárosi szinten, most az utolsó napokban is osztogatnak meghívásos pályázatokkal pénzt, de nincsenek felbonthatatlan szerződések és nincsenek visszacsinálhatatlan helyzetek!” – tette hozzá Molnár Zsolt, aki szerint az ellenzéki szövetség képviselői már október 13-ától, a választás napjától meg fogják megváltoztatni és jobbá tenni a választókerületek valamennyi lakosának életét.

Forrás: Hírklikk