Molnár Zsolt: amibe bele tud avatkozni a Fidesz, abba megpróbál beavatkozni

HírKlikk 2021. április 23. 11:11 2021. ápr. 23. 11:11

Újabb támogatók érkeznek, ami előrevetíti, hogy a kormányváltás után a parlamentben is jól mehet majd a közös munka.

Sikeres előválasztás lesz a szükséges egészségügyi szempontok teljes körű betartásával – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Amibe bele tud avatkozni a Fidesz, abba megpróbál beavatkozni, azonban magabiztosan mondhatjuk, hogy lesz előválasztás! A stadionok és az iskolák alsó tagozatainak kinyitása közepette, jogi nonszensz lenne azt mondani, hogy csak előválasztás nem lehet. Ha ezt mégis megpróbálnák, akkor egyrészt engedetlenségi mozgalommal indulnánk meg ez ellen, másrészt vissza is ütne a kormánypártokra, hogy ha ilyen szinten látnák be: félnek az előválasztástól” – jelentette ki Molnár.

Az egységről a műsorvezető kérdésére elmondta, nincs akadálya annak, hogy ahhoz akár a Pálinkás-féle párt is csatlakozzon. „Zajlanak is már az egyeztetések, a hat párt tárgyal velük; lesz olyan megoldás, hogy el fognak tudni indulni az előválasztáson akár miniszterelnök-jelöltként, akár egyéni választókerületekben”.

A szocialista politikus hangsúlyozta, a frakcióválasztás záloga a későbbi parlamenti együttműködésnek, hiszen ott a magyar emberek érdekében a frakciók együttműködésére van szükség.

Az MSZP aktuális, közlekedésrendészeti törvénymódosításáról elmondta, „Látjuk, hogy a szándékosan, notóriusan a törvénnyel szembehelyezkedő magatartásokból lesznek a súlyosabb bűncselekmények, így pedig bűnügyi nyilvántartásba is kerülhet valaki. A törvényjavaslatunkat a fideszesek most lenyúlták, de mi azt mondjuk, hogy ha ezen az áron sok más javaslatunkból törvény lesz, például a szabadstrandok ügyében, akkor megéri ez a csavar”.

A pártigazgató kiemelte, szakmai egyeztetést folytattak a Belügyminisztériummal, az ORFK-val, az autóklubbal, valamint a baleset-megelőzési tanáccsal, akik mind arra jutottak, hogy az MSZP indítványa egy támogatható javaslat. „Ez nagyszerű dolog volt, hiszen nem volt olyan, aki ne értett volna ezzel egyet! Majd jött a csavar, és azt láttuk, hogy bár van egy benyújtott törvényjavaslat a nevem alatt, nem túl elegáns módon az megjelent egy kormánypárti csomagban is, ahol még az indoklás is ugyanaz volt. Ha ilyen javaslatokból törvény lesz, akkor akár még a lenyúlás árán is legyen, hiszen mindenkit hazavárnak, és az emberi életnél nincsen fontosabb” – hangsúlyozta Molnár Zsolt.

Forrás: Hírklikk