Nagyot buktak a nyelviskolák a kormány döntése miatt

HírKlikk 2020. július 13. 15:40 2020. júl. 13. 15:40

Drasztikusan visszaesett a nyelviskolákban tanulók létszáma, de a Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint, ez nem csak a járvány miatt történt.

A Világgazdaságnak a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke, Berényi Milán azt mondta el, hogy a járvány ideje alatt, az eltervezett órák 10-50 százalékát tudták megtartani online a nyelviskolák. Ott volt magasabb a megtartott órák száma, ahol több volt a céges ügyfél, mert ott könnyebben és jobban tudták megszervezni az online oktatást.

Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület elnöke azonban megjegyezte, hogy nem csak a járvány miatt csökkent a létszám, hanem kormány döntése miatt is. Úgy gondolja, hogy mivel idén nyelvvizsga-bizonyítvány nélkül is mindenki megkapta a diplomáját – az is, akinek már régebb óta van bennragadva – 20-30 ezer diákot biztosan elveszettek az iskolák.

A korlátozások feloldása óta élénkült a piac, de Rozgonyi szerint, így is csak a kétharmadát érheti el a tanulók létszáma a tavaly ilyenkor mértnek.

A nyilatkozók úgy vélik, amennyiben lesz második hullám, akkor már sokkal gördülékenyebben fog menni az átállás és nagyobb százalékban tudják majd megtartani óráikat online formában a nyelviskolák.

Forrás: Világgazdaság