Nem mond le az oroszok pénzén magánrepülőző jobbikos

HírKlikk 2021. január 14. 14:39 2021. jan. 14. 14:39

Szabó Balázs nem mond le sem jobbikos párttagságáról, sem újpesti képviselői mandátumáról, sem önkormányzati tisztségeiről - írja a 24.hu. Az Újpest Médiának azt nyilatkozta, a párt etikai bizottsága előtt szeretné tisztázni magát, és a vizsgálat eredménye alapján dönt a folytatásról. A Jobbik kedden felfüggesztette Szabó párttagságát,  felszólította önkormányzati képviselői mandátuma visszaadására,

A döntés azt követően született, hogy a hvg.hu megírta, oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment Afrikába megfigyelőnek az újpesti képviselő. A cikk szerint Szabó, illetve egy, a pártot már elhagyó, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő egy Párizsból induló magángépen jutott el a Közép Afrikai Köztársaságba.

A Jobbik közleménye szerint a párt elkötelezett az európai értékek és az euroatlanti kapcsolatok fejlesztése és a demokrácia iránt. Elfogadhatatlannak tartanak minden olyan kezdeményezést, amely az általuk vallott értékekre veszélyt jelent.

Sem most, sem a jövőben nem fogjuk tolerálni azt, ha valaki a Jobbik nevével visszaélve, átláthatatlan hátterű intézmények szervezésében, kétes tisztaságú választásokat próbál meg hitelesíteni – írták.