Nem válaszolt az államtitkár arra, hogy miért nem emelik a családi pótlékot

HírKlikk 2024. június 11. 10:45 2024. jún. 11. 10:45

Az interpellációk között szó volt a családi pótlékról is az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke arról érdeklődött, mi az oka annak, hogy 14 éve nem emelték a családi pótlékot, a gyest, a gyetet és az anyasági támogatást. A juttatásokat olyan szinten elinflálják, hogy lényegében már alig nyújt valami segítséget a gyermeket nevelő családoknak – vélekedett.

Elmondta, ezeket az ellátásokat utoljára a szocialista kormány emelte.

Szóvá tette azt is, hogy a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege 2012 óta változatlan, a közgyógyellátás keretösszege 20 éve nem emelkedett. A szociális védelmi kiadások GDP arányos szintje az elmúlt 23 évben sosem volt ilyen alacsony, mint most – összegzett.

Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a képviselő úgy beszélt, mintha a szocialista kormány alatt családbarát kormányzás történt volt, de a Gyurcsány-Bajnai-korszakban családellenes kormányzás volt, megszűnt a családi adókedvezmény, az otthonteremtési rendszer, csökkentették a gyes időtartamát, elvették az idősektől a 13. havi nyugdíjat.

A mostani kormány az elvett családtámogatásokat visszaadta, 2010 óta több mint harminc családtámogatási forma áll a gyermekeket nevelők rendelkezésére – jelentette ki az államtitkár, megjegyezve azt is, idén több mint 3300 milliárd forintot fordítanak családtámogatásokra.

A választ – mivel annak semmi köze nem volt a kérdéshez –, az MSZP képviselője nem fogadta el.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom