Nyomoznak Karácsony Gergely lehallgatása miatt

HírKlikk 2019. október 15. 07:28 2019. okt. 15. 07:28

Tényi István azért fordult az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, mert a hangfelvétel a nemzetbiztonsági védelem alá eső Képviselői Irodaházban készült.

A feljelentéseiről ismert Tényi István írt az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, hogy megtudja, nyomoznak-e Karácsony Gergely lehallgatása miatt, ugyanis a hangfelvétel a nemzetbiztonsági védelem alá eső Képviselői Irodaházban készült, és a törvény „feljogosítja és kötelezi az Alkotmányvédelmi Hivatalt arra, hogy a központi államhatalmi és a kormányzati tevékenység szempontjából fontos szervek, intézmények és létesítmények biztonsági védelmét garantálja” – írja a 444.hu.

A portál szerint az Alkotmányvédelmi Hivataltól az adminisztratív igazgatóság Tényi közérdekű bejelentésére azt a választ adta, hogy a Hivatal információi szerint a bejelentés szerinti ügyben nyomozás van folyamatban.

A válaszból nem derült ki, pontosan ki folytatja a nyomozást – de egyértelmű, hogy nem az Alkotmányvédelmi Hivatalról van szó, mivel az nyomozási joggal nem felruházott hatóság.

Forrás: 444.hu