Nyunyóka visszatért, és kiderült, hogy a Pfizer mégsem ördögtől való

Föld S. Péter 2021. május 4. 19:00 2021. máj. 4. 19:00

Már úgy látszott, hogy kisgyerekek végképp búcsút mondhatnak a nyunyókájuknak, nem vihetik be a szerencsétlent a bölcsődébe és az óvodába, ám, hála a járványhelyzet kedvező alakulásának, Müller Cecília országos tiszti főorvos megkegyelmezett a plüss állatoknak és a rongyocskáknak. Tegnapi tájékoztatóján bejelentette, hogy mostantól, megfelelő mosás és tisztítás után lehet: nyunyóka is mehet a bölcsibe és az oviba. Közben Szijjártó Péter is megenyhült a korábban szidott és ócsárolt Pfizer vakcinával szemben, és már Gulyás Gergely sem az ellenség kezét látja a pénteki oltáskáosz mögött. Jelentés a végekről.

Nem kis büszkeséggel jelentjük, hogy a Hírklikk egy évvel ezelőtt, 2020. május 14-én elsők között vette észre, hogy a gyermekek nyunyókáját kitiltották a bölcsődékből és óvodákból. Müller Cecília akkor azt javasolta a szülőknek, hogy a betegségből felépült gyermekük a közösségbe visszatérve, hagyja odahaza a nyunyókáját, mert az fertőzésveszélyes, és vele a gyermek beviszi a bölcsibe, az oviba a bacilusokat, vírusokat. Az azóta Nyunyóka néven is ismert országos tiszti főorvos csaknem egy év elteltével zöld utat adott a nyunyókának. Mostantól szabad a tánc, nyunyóka mehet a gyerekkel az oviba és a bölcsibe, egyetlen kikötés, hogy tiszta legyen és fertőtlenített.

Vannak más változások is, ha nem is ennyire eget rengetők. Szijjártó Péter külügyminiszter hosszú idő óta először megengedően nyilatkozott a Pfizer vakcinájával kapcsolatban. Már nem az ördög mesterkedéseit látja benne, hanem egy olyan oltóanyagot, amely nem csak hatásos a vírus ellen, de mindemellett azzal a jó tulajdonsággal is rendelkezik, hogy megfelelő számban van jelen az országban. Ebben a hónapban például hetente több mint háromszázezer adag, azaz havi összesítésben egymilliónál is több Pfizer oltóanyagot hoznak hazánkba. S bár Orbán Viktor nem rohan ki minden szállítmány elé a repülőtérre, és Szijjártó Péter sem fogja úton-útfélen hirdetni a nagyszerűségét, mint tette azt a Szputnyik esetében, ami történt, mégis áttörésnek nevezhető. Hogy mitől változott a hangnem, azt szokás szerint nem kötik az orrunkra, ezért kénytelenek vagyunk arra gondolni, hogy Szijjártó miniszter azt követően változtatta meg a véleményét, miután találkozott a Pfizert gyártó cég vezérigazgatójával.

A vakcinának nincs ideológiája, mondta a találkozás után Szijjártó Péter, nem attól jó valami, hogy keletről, vagy nyugatról érkezik. Végre valami, amiben egyet lehet érteni a Száguldó Külügyminiszterrel. Mondjuk, megspórolhatott volna magának néhány pofára esést, ha megkérdez bennünket, tőlünk már hamarabb is megtudhatta volna ezt az igazságot.

És akkor néhány szó Gulyás Gergely színeváltozásáról. Ez a színeváltozás nem köpönyegforgatás, még csak nem is pálfordulásként értelmezhető. Azért nem lehet egyik sem, mert pozitív üzenetet hordoz. A múlt hét pénteki oltási káoszról beszélünk, amikor a kormány (értsd: Orbán Viktor) a négymillió beoltott elérése érdekében meghirdette a Pfizer napot, vagyis, hogy azon a napon erre a magyarok szemében közkedvelt és elfogadott oltásra lehet regisztrálni. Pontosabban, csak lehetett volna, merthogy az időpontfoglalási honlap nem sokkal az indulás után összeomlott.

Túlterheléses támadásról beszélt akkor az operatív törzs illetékese, szerinte az volt a baj, hogy felelőtlen emberek támadást intéztek a rendszer ellen. Nem írjuk le, hogy mit gondoltunk akkor – és mit még most is – erről. Nyomdafestéket alig tűrne, s különben sem vagyunk mi mocskos szájú bayerzsoltok. Annál is inkább magunkban tartjuk a véleményünket, mert mostanra Gulyás kancelláriaminiszter is más húrokat penget, mint néhány nappal ezelőtt. Már nincs szó felelőtlen emberekről, épp ellenkezőleg: felelős polgárokról beszélt Gulyás miniszter, akik, ha megfelelő oltóanyagot ajánlanak nekik, élnek a lehetőséggel. 

Ilyen egyszerű az egész, foglalhatnánk össze a történteket. Meg kellene próbálni újból igazat mondani. nyunyókáról, Pfizerről, terheléses támadásról, valamint minden másról, amiről eddig hazudni méltóztattak az urak.