Orbán 132 bátor embere szembeköpi a választókat

Föld S. Péter 2020. július 13. 07:34 2020. júl. 13. 07:34

Orbán Viktor 132 bátor emberének felhatalmazása alapján, a magyar miniszterelnök a szombati uniós csúcson azt az álláspontot fogja képviselni, hogy Magyarország magasról tesz a jogállamra, és ennek érdekében számára még az unió szétverése sem drága. Magyarország elfogadja az EU pénzét, lehetőleg minél többet, de csak azzal a feltétellel, ha coki a civileknek, és a jogállam felszámolását sem kifogásolja az EU. Ez a magyar választók arculcsapása, sőt, szembeköpése, hiszen nem azért küldték Orbán bátor embereit a parlamentbe, hogy megteremtsék az ország korlátlan kifosztásának jogi lehetőségét.

Orbán jelenleg abban a helyzetben van, hogy zsarolhatja az Európai Uniót. Nem azért, mintha Európa egyik erős embere lenne, hanem az unió demokratikus berendezkedése teszi lehetővé, hogy vétójával megakadályozza az uniós költségvetés, valamint az európai gazdaság beindításához szükséges segélyprogram elfogadását. Magyarország miniszterelnöke idehaza bármit képes megszavaztatni a 132 bátor emberével. Ha azt kérné tőlük, hogy tiltsák be a napi középhőmérsékletet, és mindenkit kötelezzenek arra, hogy változtassa meg a vércsoportját, ők ezeket is gond nélkül megszavaznák.

A 132 bátor ember felhatalmazásával azt fogja üzenni az őket a parlamentbe delegáló magyaroknak, (meg persze azoknak is, akik sosem szavaztak rájuk és pártjaikra), hogy ebben az országban a hatalom mindent megtehet, és ezzel ők feltétel nélkül egyetértenek. Nincs kifogásuk az ellen, ha a miniszterelnök teletömi a csókosai zsebét közpénzekkel, üldözi a civil szervezeteket, szétveri az ország tudományos akadémiáját, elüldözi a CEU-t, s megszünteti az egyetemek, legújabban a színművészeti egyetem önállóságát.

A 132 bátor ember tudja, hogy amire most készülnek, az a választók becsapása. Utóbbiak ugyanis nem azzal bízták meg őket, hogy asszisztáljanak Orbán és társai hatalmi tébolyához, szembefordítsák Magyarországot a nyugattal, és kiszolgáltassák mindenféle keleti despotáknak. Orbán bátor emberei tudják, hogy gazemberség az, amire szavaznak, de gyávák tiltakozni, mert egzisztenciájuk és személyi szabadságuk függ Orbán gazda jóindulatától. Ha kicsit megkaparnák, sokuknál lehetne találni valami terhelőt, akinél meg nem, a technika mai fejlettségi fokán bárkit meg lehet zsarolni bármivel.

A tét nagy: Magyarország uniós tagsága. Az EU nem engedhet a jogállamiság eszméjéből, Orbán meg majd arra hivatkozhat a szombati csúcstalálkozón, hogy ha akarna, sem szavazhatna másként, hiszen a magyar parlament arra hatalmazta fel, hogy a jogállamiság ellen szavazzon. Még majd sajnáltatja is magát, amiért emberei arra adtak neki felhatalmazást, hogy verje szét az Európai Uniót.