Orbán csodát tett az éjjel

HírKlikk 2020. május 22. 06:30 2020. máj. 22. 06:30

Mint ismeretes, fizetésképtelenné vált a nagy múltú egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft.

Szécsi Zoltán, a klub ügyvezető elnöke azt mondta, az egrieknél jelenleg az a cél, hogy megmentsék a több mint 300 gyermek sportolását szervező, 110 éves Egri Vízilabda Klubot a száz százalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.

Később a DIGI Sport híradójának úgy fogalmazott: a kft. ellehetetlenülését egy két és fél évet felölelő adóhatósági vizsgálat okozta, „amely elég komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult”.

A klub játékosai szerződését március 31-gyel megszüntette, az alkalmazottainak felmondott. Ezért a következő szezonban sem a nők, sem a férfiak mezőnyében nem lesz egri csapat az első osztályban.

Csodára lenne szükség hozzá. Természetesen van olyan verzió is, de egyelőre nem látom a realitását”

– jelentette ki.

A hvg.hu cikke szerint

a csoda csütörtök éjjel megtörtént,

ugyanis az ekkor megjelent Magyar Közlöny egyik kormányhatározatában a kabinet úgy döntött, egyetértenek az egri vízilabdasport mint hagyományosan kiemelkedő vidéki sportági utánpótlásbázis és ezzel összefüggő eredményes sportszakmai tevékenység támogatásával. Vagyis megmentik az egri pólót.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat értelmében – írja a portál – Varga Mihály pénzügyminiszternek és Kásler Miklós EMMI-miniszternek gondoskodniuk kell 245 millió forint rendelkezésre állásáról a kft., és 55 millió forint rendelkezésre állásáról a klub részére.

Forrás: hvg.hu