Orbán körbeutazva a világot több ezer milliárd forintos adósságot zúdított az ország nyakába

HírKlikk 2019. május 22. 18:46 2019. máj. 22. 18:46

A vasárnapi EP-választás legfontosabb kérdése, hogy az Európa egységéért dolgozó képviselők kerüljenek az Európai Parlamentbe, így meg tudják állítani az Európa szétverésén dolgozó szélsőjobboldali erőket - fejtette ki Tóth Bertalan.

Arról akarjuk meggyőzni a veszprémieket, minél többen menjenek el vasárnap választani és támogassák az MSZP-Párbeszéd közös listáját - mondta veszprémi utcafórumán Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke úgy folytatta, szövetségük újbaloldali politikát folytatva azért fog dolgozni, hogy Magyarország és a magyarok érdekeiért egy jobb, szociális és környezetbarát Európát hozzanak létre.

Kifejtette, a vasárnapi EP-választásnak az is a tétje, vissza tudják-e szorítani a nacionalista, populista politikusokat, akik közül az egyik, a volt osztrák alkancellár már le is bukott. Kiderült róla, hogy orosz pénzből médiát akart magának vásárolni, hogy ezzel biztosítsa be saját pártja hatalmát. Miközben azonban Ausztriában a botrányba a kormány egy nap alatt belebukott, Magyarországon ezt a módszert és rendszert nap mint megéljük - vont párhuzamot Tóth Bertalan.

Hivatkozott két meghatározó szélsőjobbos európai vezetőre, Matteo Slavinire, aki Putyint ábrázoló pólóban jelent meg az Európai Parlamentben és Marine Le Penre, akiről kiderült, hogy orosz támogatásokat fogadott el. "Teljesen nyilvánvaló, hogy az európai szélsőjobboldal Európa-ellenes hatalom-befolyásával akarja szétverni az európai egységet" - emelte ki. Hozzátéve, mindeközben Orbán Viktor elvesztette európai szövetségeseit, kisodródik az Európai Néppártból, és olyan szövetségeseket keres, akik nem érdekeltek az Európa egységében.

Az MSZP pártelnöke az európai uniós források felosztására is kitért. Többféle elképzelés él, az MSZP azt fogja támogatni, amelyik az Európai Ügyészség működéséhez köti a tagországi támogatásokat, mert azzal meg lehet akadályozni az uniós pénzek lenyúlását.

Szóba hozta a legfrissebb inflációs adatokat, az élelmiszerek 5, a zöldségfélék 20, a liszt 11, a kenyér 8 százalékos drágulását, ennek ellenére a kormány csak 2,7 százalékkal emeli a nyugdíjakat. Igazi disznóságnak nevezte, hogy Orbán körbeutazva a világot több ezer milliárd forintos adósságot zúdított az ország nyakába, ám a nyugdíjakat nem emeli olyan mértékben, ami fedezné a nyugdíjasok mindennapi kiadásait. Éppen ezért szorgalmazzák az európai minimális nyugdíj bevezetését, amely Magyarországon sem lehetne kevesebb 95 ezer forintnál.

A vasárnapi voksolást illetően azt nevezte a legfontosabbnak, hogy minél több Európa-párti képviselő kerüljön az Európai Parlamentbe. Ezért arra kérte a szavazókat, az MSZP-Párbeszéd listáját támogassák.

Forrás: Hírklikk