Orbán szerdán Magyar Péterrel és Ilaria Salisszal is vitatkozhat az EP-ben

HírKlikk 2024. szeptember 13. 19:30 2024. szept. 13. 19:30

Készülnek az Orbán Viktorral jövő héten esedékes vitára az EP frakciói.

Orbán két különlegesnek számító beszélgetőpartnerrel is számolhat az Európai Parlament szerdai ülésen. A Baloldal szóvivőjétől elhangzott, hogy Ilaria Salis is valószínűleg fel fog szólalni, akit Magyarországon letartóztattak, miután 2023 elején egy jobboldali eseményre tartva több embert is bántalmazott társaival antifasiszta politikai indíttatásból. Az Európai Néppárt szóvivője az EUrologus kérdésére megerősítette, hogy Magyar Péter is felszólal majd Orbán beszédét követően. A Szocialisták és Demokraták (S&D) szóvivője nehezményezte, hogy Orbán „one man show”-nak használja a soros elnökség lehetőségeit, a baloldal pedig el is venné a magyar miniszterelnöktől ezt a pozíciót.

A magyar elnökség annak ellenére, hogy ellenszenvet vált ki és fejtörést okoz a pártcsaládoknak, nem uralja az EU-s politikai napirendet. Nem is csoda, hiszen sokkal nagyobb figyelmet fordítanak az új Bizottság összeállítására a döntéshozók.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom