Orbán Viktor az éjjel átcsoportosított 68 milliárd forintot

HírKlikk 2024. október 4. 07:45 2024. okt. 4. 07:45

Mindösszesen több mint 68 milliárd 177 millió forintnyi átcsoportosítást rendelt el a költségvetésben egy kormányrendelettel Orbán Viktor. A négy intézkedésből álló csomag a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelent meg – írja az mfor.hu.

Az egyik intézkedés a Központi Maradványelszámolási Alapból utal ki majdnem 35,7 milliárd forintot, ennek több mint felét, 18,7 milliárd forintot a rendőrség dologi kiadásainak fedezetére fogják költeni, 7,25 milliárd forintot közútfejlesztésre fordítanak, 4,7 milliárd a Pénzügyminisztérium Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságán keresztül működési kiadásokra megy el, csaknem 2 milliárd forintot pedig a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda infokommunikációs szolgáltatásokra fordít majd. Ezek mellett aprópénznek tűnik, de sportingatlanok kiadásaira is jut 300 millió forint.

Az Energiaügyi Minisztérium a rezsikasszából részesül 25,4 milliárd forinttal, ebből 640 millió forint az ipari fogyasztók rezsitámogatásra megy el, 24,7 milliárd forintból pedig a Víziközmű-fejlesztési és Ellentételezési Alap kiadásait fedezik.

A Pénzügyminisztérium 7 milliárdos tartalékából egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokat finanszíroznak, míg a Miniszterelnökség tartalékából 16 millió forint jut a Bethlen Gábor Alapba.

Forrás: mfor.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom