Orbán Viktor javaslatára Magyar Érdemrendet kapott Vucic szerb elnök

HírKlikk 2024. augusztus 23. 08:05 2024. aug. 23. 08:05

Sulyok Tamás köztársasági elnök – Orbán Viktor előterjesztésére – Aleksandar Vucic szerb elnöknek adományozta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét a nyaklánccal és az arany sugaras csillaggal.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat indoklása szerint Vucic a Magyarország és a Szerb Köztársaság közötti kapcsolatok elmélyítése érdekében végzett, a gazdasági, energetikai és biztonságpolitikai stratégiai együttműködések fejlesztése iránt is elhivatott munkája, valamint a magyar és a szerb nép történelmi megbékélését szolgáló, elévülhetetlen érdemei elismeréseként kapta meg az állami kitüntetést.

A 444 emlékeztet: Orbán Viktor 2022-ben vehette át Vucictól a Szerb Köztársaság Érdemrendjét, amit előtte olyan vezetők kaptak meg, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök, Hszi Csin-ping kínai elnök, Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök, Kirill moszkvai pátriárka, valamint Milorad Dodiknak, Bosznia-Hercegovina háromtagú államelnöksége szerb tagja.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom