Orbán zűrös ügyeivel foglalkozott, most ő a kormány célpontja

HírKlikk 2020. szeptember 15. 11:29 2020. szept. 15. 11:29

Gerald Knaus nagy bajnak tartja, hogy a magyar kormány immár nem érvek, hanem személyek ellen hadakozik.

A neves osztrák migráció-kutatót azért kereste meg a Süddeutsche Zeitung, mert a szakember ellen immár a legmagasabb szinten zajlik a kampány Magyarországon – írja a cikket szemléző Népszava.

A hadjáratot pár napja „közeli” sajtóorgánumok robbantották ki, de immár a Miniszterelnöki Hivatal is becsatlakozott, miután azt válaszolta a Süddeutsche kérdésére, hogy egy évtized munkájával kiderítették, kik igyekeznek lejáratni külföldön Magyarországot, illetve Orbán Viktort, ám még mindig akadnak olyanok, akik fű alatt szolgálják Sorost és a Nyílt Társadalom Alapítványokat. Ezért pécézik ki a magyar véleményt például a bevándorlás és a keresztény identitás fenntartása kapcsán.

Knaus maga úgy véli, azzal vívhatta ki a magyar hatalmasságok haragját, hogy az általa irányított berlini Európai Stabilitási Kezdeményezés még tavasszal tanulmányban hívta fel a figyelmet az ellentmondásra, mármint, hogy az Orbán-kormány ugyan minden további nélkül zsebre vágja a Brüsszelből érkező milliárdokat, de rendszeresen kirohan az EU és mindazok ellen, akik kritizálják. De szerinte az ő ügye valóságos esettanulmány, rendkívül jól feltárja, miként is gondolkodik a magyar vezetés. Ám ennél sokkal rosszabb, hogy megy az összehangolt támadás a civil szféra ellen.

Az újság emlékeztet arra, hogy az unió Csalás Elleni Hivatala a múlt héten tette közzé: Magyarország továbbra is magasan vezeti a listát, amikor arról van szó, hol, mennyi visszaélést tártak fel a szerkezeti és agrárszubvenciók hasznosításának vizsgálata során. Azon kívül, az Orbán-kabinet kézzel-lábbal tiltakozik az ellen, hogy a jövőben a támogatások kifizetését attól tegyék függővé, tiszteletben tartja-e az adott ország a demokratikus játékszabályokat.

Forrás: Népszava