Orbánék lerombolják a jogállamot, miközben uniós pénzekkel tömik a zsebüket

HírKlikk 2020. július 16. 12:14 2020. júl. 16. 12:14

Az EU most már nem habozhat tovább, mert végképp elszalasztja a lehetőséget is, hogy Magyarországon és még néhány más államban véget vessen a nepotizmusnak, a közpénzek lenyúlásának.

 Ezt a Frankfurter Rundschauban Daniel Freund német EP-képviselő írja, budapesti tapasztalatai alapján. A zöld politikus ellátogatott a budapesti Dankó utcába, Iványi Gáborhoz, miután a lelkész gyámolítja a romákat, a hajléktalanokat és a menekülteket, vagyis pontosan azokat, akik a leginkább ki vannak téve a hivatalos elnyomatásnak. Freund üzenete az, hogy sürgősen cselekedni kell, mert Orbán Viktor és emberei lerombolják a jogállamot, miközben uniós pénzekkel tömik tele a zsebüket – írja a cikket szemléző Népszava.

Iványi Gáborral éppen az a baja a hatalomnak, hogy szóvá teszi a korrupciót és ragaszkodik az alapvető jogok érvényesüléséhez. Ennek aztán meg is lettek a következményei, hiszen közössége kikerült az elismert egyházak közül, és búcsút inthetett az állami támogatásnak. Ám messze nincs egyedül, mert manapság kemény sors vár arra, aki kritizálja a politikust és bandáját. A közbeszédet és a sajtót a Fidesz uralja. Jelenleg az Index van soron, viszont nincs hely a nap alatt az ellenzéknek, amikor Orbán diktálja a tempót.

Sanyarú helyzetbe került a média, az igazságszolgáltatás, zaklatják a fedél nélkül élő embereket és a migránsokat. Ennek ellenére, dől a lé az unióból, noha például a kormányfő édesapja és legidősebb lányának férje köztudottan mesés vagyonra tett szert. Ezt Hadházy Ákos pontosan dokumentálta. Alsó hangon 20 cent vándorol a haverok számlájára minden egyes euróból, amelyet az unió utal át Magyarországnak. Ám ennek jogi következményei csupán elvétve vannak.

A milliárdokat a pártelit céljaira fordítják, illetve azoknak jön jól, akik a politika jóvoltából, jó időben vannak jó helyen. Tisztára olyan, mint az Arab Emirátusokban, ahol csak a szűk hatalmi elit profitál az olajjövedelmekből. (A cikk címe: A magyar emirátus – a szerk. megj.) Hogy ez ne így legyen a jövőben, annak érdekében az Európai Parlament már részletes terveket dolgozott ki. A pénteken összeülő állam- és kormányfőkre hárul a feladat, hogy ne vegyék el e javaslatok élét. Egyértelművé kell tenni, hogy nincs alku a közösség értékei ügyében.

Forrás: Népszava