"Orbán megalázza a magyar őstermelőket"

Szekeres Imre 2019. április 14. 19:35 2019. ápr. 14. 19:35

Orbán Viktor már 13 éve próbál kormányozni, de nem tudta érdemben növelni az öntözéses mezőgazdasági művelésbe vont területet. Ez a mezőgazdasági árak növekedéséhez vezet, amit minden magyar vásárló megérez.

Luxus lesz a gyümölcs és a zöldség fogyasztás. A magyar gyümölcs termesztőket sem segíti, mert nem támogatja a fagyvédelmi eszközök beszerzését, például a fagyvédelmi gyertyák beszerzését. Körülbelül 25 négyzetméterenként kell fagyvédelmi gyertyát elhelyezni, ami 10 órán át működik, 1 db bruttó 3300 ft.

A gabona és a húsárak érdemi emelkedésére egyelőre nem várható, mert bőséges import áll rendelkezésre, viszont ezért a hazai állattartók nagy része bajba kerülhet és felhagyhat az állattartással. A dráguló hazai takarmány árak tönkre teszik a magyar állattartókat. A magyar gazdák támogatása, az öntözésen területek növelése helyett, Orbán a külföldi importot választja.

Sok őstermelő is panaszkodott: Orbán gyengíti és megalázza a magyar őstermelőket, kistermelőket, mert a kedvezményes átalányadózás 8 milliós határa 2019-ben nem emelkedett a Kata-s vállalkozások 12 milliós kedvezményes adózással járó 12 milliós bevételi értékhatárra. Miért? Csak!