Ötven milliárdos hitelt vesz föl Mészáros Lőrinc a Titász megvásárlásához

HírKlikk 2021. augusztus 21. 16:06 2021. aug. 21. 16:06

Az Opus Energy Kft. 50 milliárd forint hitelt vesz föl az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) megvásárlásához – olvasható a tulajdonos Opus Global Nyrt. közleményében, amelyet szombaton tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus tőzsdei társaság igazgatósága március 11-én döntött arról, hogy a Status Energy Kft.-vel közösen ötven-ötven százalékos tulajdoni arányban létrehozza az Opus Energy Kft.-t, és ezen a cégen keresztül kívánja tulajdonolni a tiszántúli áramhálózati vállalatot. 

Az Opus még 2019 októberében jelentette be vételi szándékát a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlására. Az átvilágítási folyamatot követően, a tőzsdei cég tavaly decemberben kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Beteiligungen GmbH részére, a Titász megvásárlására.

 A hitelszerződést az MKB Bank Nyrt.-vel és a Takarékbank Zrt.-vel kötötték meg. A kölcsön a szolgáltató felett 100 százalékos befolyást biztosító részvények megvásárlására fordítják a közlemény szerint.     

 A tranzakció a hatósági engedélyek beszerzésével idén zárulhat le.