Petíció: ne Budapesten legyen a Szuperkupa, vagy ha igen, zárt kapuk mögött!

HírKlikk 2020. szeptember 10. 12:52 2020. szept. 10. 12:52

„Felszólítjuk a magyar kormányt, Budapest főpolgármesterét és az UEFA végrehajtó bizottságát, hogy rendezzék a Szuperkupát egy, a Covid-19 járványnak kevésbé kitett városban, vagy amennyiben erre már nincs idő, akkor Budapesten, zárt kapuk mögött” – követeli az a petíció, amelyet tegnap indítottak útjára.

Mint portálunk is beszámolt róla, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében, nézők előtt rendezik meg szeptember 24-én az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapást a Puskás Arénában. Már zajlik is a jegyértékesítés. A Puskás Aréna teljes – 68 ezres – nézőtéri kapacitásának harminc százalékát lehet felhasználni, azaz több mint 22 ezer nézőt akarnak beültetni a mérkőzésre. A legabszurdabb ötletként pedig kitalálták, hogy 500 magyar egészségügyi dolgozó számára félretesznek jegyet a mérkőzésre. A jegyeket 30, 60 vagy 120 euróért árusítják. És a legszebb az egészben, hogy a határátlépési tilalom ellenére, ezek a külföldi szurkolók bejöhetnek az országba.

Petíció indult

Ám vannak – nem is kevesen –, akik szerint a Szuperkupa mérkőzést vagy egy, a koronavírusnak kevésbé kitett városban kellene megrendezni, vagy ha az átszervezés már nem lehetséges, akkor zárt kapuk mögött kellene megtartani. Petíció is indult már, amely ezt követeli.

Magyarországon tombol a Covid-19 fertőzés. A napi új megbetegedések lakossághoz mért aránya már most kétszerese az Egyesült Királyságénak. Szakértők szerint, az elkésett kormányzati intézkedések, a tesztelési kapacitás elégtelensége és az előkészítetlen iskolakezdés miatt, a fertőzés drámaian gyorsuló terjedése várható. Ennyi ember járványbiztos mozgatását és elhelyezését a magyar szervek aligha tudják biztosítani – olvasható a felhívásban, amely leszögezi: „Ilyen helyzetben felelőtlenség 20 ezer szurkolót egy stadionba összeterelni!” A nézők jelenléte a fertőzés további magyarországi elterjedését és külföldre történő kihurcolását fogja eredményezni – fogalmaz a petíció, kitérve arra is, hogy mindannyian féltjük szüleink, nagyszüleink és a magunk egészségét, életét!

„Felszólítjuk a magyar kormányt, Budapest főpolgármesterét és az UEFA végrehajtó bizottságát, hogy rendezzék a Szuperkupát egy, a Covid-19 járványnak kevésbé kitett városban, vagy amennyiben erre már nincs idő, akkor Budapesten, zárt kapuk mögött” – szól a felhívás. Amelyhez itt lehet csatlakozni.