Reggel nyolckor kezdődött Orbán emberének, Várhelyi Olivérnek a meghallgatása

HírKlikk 2019. november 14. 08:15 2019. nov. 14. 08:15

„Nem kérek és fogadok el utasítást egyetlen kormánytól – beleértve a magyart" – jelentette ki korábban a magyar biztos-jelölt, Várhelyi Olivér, aki már mai meghallgatása előtt nyilatkozatban határolódott el Orbán Viktortól, illetve a magyar kormánytól. Várhelyi azt ígérte, hogy bővítési biztosként mindent megtesz azért, hogy a csatlakozásra váró országokban betartsák az emberi jogokat és biztosítsák a sajtószabadságot.

Emlékezetes, hogy korábban Orbán Trócsányi Lászlót szánta a biztosi székbe, de a volt igazságügyi miniszter összeférhetetlensége miatt még a meghallgatásig sem jutott el, hisz már a jogi szakbizottságban elbukott.

Várhelyi Olivér, aki eddig diplomata volt sikerrel vette az első akadályt, ma reggel 8 órától a parlament képviselői is meghallgatják. A magyar ellenzék képviselői szerint Várhelyinek arról kell meggyőzni hallgatóságát, hogy nem Orbán Viktor, vagy a magyar kormány érdekeit tartja szem előtt, hanem az Európai Bizottság érdekeit. Ara-Kovács Attila a DK európai delegáltja percekkel ezelőtt azt nyilatkozta a Klubrádióban, hogy nehéz lesz Várhelyit támogatni, hisz eddig szürke eminenciásként Orbán Viktor feltétel nélküli híve volt, hiába állítja, hogy a jövőben már nem a magyar kormányfőt, hanem európai érdekeit szolgálja.

Forrás: Hírklikk