Schmidt Mária Orbán Viktor gyenge minőségű női utánzata

Vásárhelyi Mária 2020. július 23. 19:15 2020. júl. 23. 19:15

Sokáig nem értettem, hogy miért ad újabb és újabb milliárdokat és bíz gigantikus projekteket Orbán Viktor Schmidt Máriára, annak ellenére, hogy rengeteg bajt okozott az elmúlt években a kormánynak, és amit rábíztak, abból mindig országos, nem egyszer nemzetközi botrány lett, és a keze közül szétfolyó milliárdok mindig sz@rrá váltak. Gondoljunk csak a Sorsok Háza tragikomikus történetére, a Figyelő tönkretételére, az első világháborús emlékév semmibe veszésére, az '56-os emlékévet övező botrányokra, az Emlékpontok című projekt kudarcára, a Terror Pláza munkatársainak csoportos távozására stb.

 De most, az Index szétverésének hátterében történő munkálkodását elnézve, végre megértettem, hogy mi köti össze ezt a két embert; Orbánt és Schmidtet. A lelki rokonság. Az, hogy Schmidt Mária Orbán Viktor gyenge minőségű női utánzata. Bár Orbánnál sokkal kevésbé ravasz és agyafúrt, de ugyanolyan, semmiféle erkölcsi gátlást nem ismerő, hatalommániás, bosszúálló, kegyetlen és gonosz bajkeverő. És Orbán, aki sokkal okosabb Schmidtnél, felismerte benne azt az embert, aki bármit, de szó szerint bármit hajlandó végrehajtani, amit a főnök elvár tőle. Mi több, kifejezetten kéjes örömmel aláz meg, foszt ki, tesz tönkre embereket, parancsra. Mindegy, hogy korábbi támogatóiról, barátairól, üzlettársairól vagy akár rokonairól van-e szó, önként és dalolva döfi beléjük a tőrt, ha ezzel elnyerheti kenyéradója elismerését,anyagi előnyt és a gonoszok győzelem felett érzett lelki kielégülését is megszerezheti ezáltal.

Az Indexre már régóta feni a fogát, nemcsak azért mert a portál megőrizte kormánykritikus szemléletét, ami Schmidt szerint önmagában elég ok arra, hogy pusztuljon, hanem azért is, mert így még egyet belerúghatott a már egyébként is a földön fekvő korábbi barátjába és üzlettársába, az Index korábbi tulajdonosába, Spéder Zoltánba.

És bár Orbán Viktor nem panaszkodhat amiatt, hogy nincs elég szolgalelkű lakáj a környezetében, ilyen gátlástalan és gonosz harcostársat még neki sem könnyű találni, és ez megéri a beletömött közpénz-milliárdokat és a gyorsan elsimuló botrányokat is.