Semjén: Identitásomban Hunyadi János a meghatározó

HírKlikk 2019. április 23. 11:16 2019. ápr. 23. 11:16

Izgalmas interjút adott a Hír TV-nek Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes kifejtette a véleményét a migráció kapcsán elhangzott kormánykritikákról, beszélt arról, hogyan lehet átalakítani a magyar társadalom felfogását, és megtudhattuk azt is, hogy a magyar és az európai identitásnak is része az iszlám elleni védekezés.

"Meg kell próbálni úgy átalakítani a társadalmat, a társadalom felfogását, hogy el tudja fogadni törvények formájában is az igazságot"

mondta Semjén Zsolt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A miniszterelnök-helyettes hozzátette:

"A 2004. december 5-i nemzetárulás idején, amikor a Gyurcsányék kampányoltak a külhoniak állampolgársága ellen, akkor a magyar társadalom ebben megosztott volt. Azáltal, hogy egy nemzeti politikát viszünk, egy patrióta értékrendet, ma már a magyar társadalom teljes mértékben elfogadja - a Gyurcsány-szektát leszámítva -, hogy a határontúliaknak jár az állampolgárság. Az állampolgárságból következik a szavazati jog, és joguk van az autonómiához. Tehát alakítható a társadalom."

Semjén Zsolt a menekültek megsegítése kapcsán elhangzott kormánykritikákra a következőket mondta: 

"Miniszterként viszonylag jól keresek. A jövedelmemnek egy részét a Máltai Szeretetszolgálaton, Karitászon keresztül arra adom, hogy hajléktalan, szerencsétlen sorsú embereken segítsenek szakemberek. Azt gondolom, hogy ez a keresztény szolidaritás. De én nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha azt tenném, hogy nyolc hajléktalant berakok a fürdőszobámba és a konyhámba, az anyám, a feleségem, meg a három gyerekem mellé. Akkor én őrült lennék és nem keresztény, mert tönkretenném a családomat, és végeredményben rajtuk sem segítenék."

Semjén szerint helytelen és erkölcstelen a migráció korlátlan támogatása a kibocsátó országokkal szemben.

 "Ha mindenki eljön, aki akar valamit az élettől, akkor ki fogja újjáépíteni"

- tette fel a kérdést a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt kifejtette: az iszlám két részre osztja a világot. Az egyik a dar al-islam, azaz az iszlámnak már behódolt terület, és a dar al-harb, amely a dzsihád vagyis a háború földje.

Mi most a háború földjén vagyunk

– jegyezte meg.

Ahol megjelenik tömegesen az iszlám, ott párhuzamos társadalmak jönnek létre, ahol pedig a muszlimok élnek, ott előbb-utóbb bevezetik a saríat, azokra is, akik nem muszlimok – mondta.

A nyugati országok már nem választhatnak, hogy akarnak-e együtt élni az iszlámmal vagy sem. Ők ilyen értelemben elvesztek. Náluk már csak egyetlen kérdés van: hogyan lehet együtt élni az iszlámmal. Ugyanakkor mi magyarok a kelet-közép-európai országokkal egyetemben még dönthetünk arról, akarunk-e együtt élni az iszlámmal.

Nem része az európai kultúrának az iszlám – szögezte le Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes kiemelte: a magyar és az európai identitásnak is a része az iszlámmal szembeni védekezés.

Az identitásomban Hunyadi János meghatározó – fogalmazott Semjén. Részletek a videóban:

Forrás: Hírklikk