Székesfehérvár 75 milliárdos költségvetése hatályba léphetett

HírKlikk 2021. január 20. 19:25 2021. jan. 20. 19:25

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerdán aláírta a városházán Székesfehérvár 2021. évi, 75 milliárd forint főösszegű költségvetését, amely ezzel hatályba is lépett – közölte az önkormányzat.

Mivel a veszélyhelyzet miatt a közgyűlés nem hívható össze, az aláírás egyben közgyűlési hatáskörben meghozott döntést is jelent – írták a közleményben.

Idézik a városvezetőt, aki „járványköltségvetésnek” nevezte a büdzsét, amelyből 21 milliárd forint az önkormányzat saját bevétele, amiből az iparűzési adó 15 milliárd forint, míg a kiadások között működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot irányoz elő a költségvetés.

A polgármester rámutatott, hogy a város biztonságos működtetése 2021-ben is garantált, a járványügyi költségvetés stabil lesz, hitelfelvételt idén sem tervez az önkormányzat, miközben jóval több mint négymilliárd forintos tartalékkal rendelkezik a költségvetés, amiből 2,8 milliárd forint „szabad pénz”, kötelezettségvállalás nem kapcsolódik hozzá.

A teljes intézményi struktúra fenntartására 14 milliárd forintot költ az idén Székesfehérvár, a humán és jóléti szolgáltatás kiadásai esetében pedig 2,8 milliárd forinttal számol, amely a Covid elleni védekezésre 250 millió forintot tartalmaz.

Forrás: MTI