Szél Bernadett: hiába hazudik sikert az emberminisztérium

HírKlikk 2018. november 25. 18:09 2018. nov. 25. 18:09

A rendőrség egy hónap alatt 235 esetben figyelmeztette a közterületen élő hajléktalanokat, 8 esetben szabálysértési eljárás indult - derült ki Szél Bernadett Facebook-posztjából.

A politikus ugyanis kikérte az ügyre vonatkozó rendőrségi statisztikákat, amiből az is kiderül, hogy a hajléktalanok nem a szállókat választották. Az ebből levont tanulságokat a Facebook-oldalán osztotta meg.

"Időközben az is kiderült, hogy hiába hazudik "sikert" az emberminisztérium, erről szó sincs: 931-gyel több férőhelyet vettek csak igénybe országosan október 15-e óta, miközben tudjuk, hogy Magyarországon 4 ezer hajléktalan ember éjszakázik közterületen. Ezeknek az embereknek a többsége ugyanis nem a szállókra ment, hanem a városi külterületekre húzódhatott, kikerülve a segélyszervezetek és szociális segítők látóköréből." - fogalmaz a politikus.

"Magyarul ez alkotmányellenes, embertelen, és ha itt az lenne a cél, amit mondanak, hogy fedél legyen az érintettek feje felett, totálisan hatástalan, sőt, mivel emberek kikerülnek a szociális szakma látóteréből, borzasztóan veszélyes is" - írja Szél posztjában.

Forrás: Hírklikk