Szó nélkül utasították el a szakbizottság fideszes képviselői az aktív eutanáziáról szóló határozati javaslatot

HírKlikk 2024. március 5. 18:45 2024. márc. 5. 18:45

Szokásos jelenet zajlott ma a Parlamentben. Az igazságügyi bizottság ülésén előterjesztőként beszéltem a szabad életvégi döntések fontosságáról, ugyanis határozati javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy legalizálják hazánkban az aktív eutanáziát – írta Bedő Dávid (Momentum) közösségi oldalán.

Bedő Dávid előterjesztőként beszélt az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén a szabad életvégi döntések fontosságáról. Mindezt azért, mert a párt határozati javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy legalizálják Magyrországon az aktív eutanáziát.

„Azt szeretnénk, hogy a gyógyíthatatlan és halálos betegségben szenvedő emberek méltósággal távozhassanak el" – írta a momentumos képviselő közösségi oldalán. Megjegyezte: szokás szerint, az állampárt képviselői kérdések és vita nélkül szavazták le a javaslatot. Külön érdekesség, hogy a bizottsági ülésen 30 napirendi pont volt és 3 óráig tartott az ülés, a fideszes képviselők ez idő alatt viszont csak kétszer kértek szót. Így működik az állampárt parlamentje.

Az életvégi döntések parlamenti vitájáról a Hírklikk is beszámolt. A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász videóüzenetében a parlamenti vitanap kapcsán sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Országgyűlésnek nem volt fontos a méltóságteljes élet befejezéséről szóló politikai vita, hiszen azt egy zsúfolt nap végén, este 9 órai kezdettel tartották meg.

 

Forrás: Facebook