Takarodó

Föld S. Péter 2019. július 16. 12:05 2019. júl. 16. 12:05

Ha Takaró Mihály nem lenne, nem kellene kitalálni. De van, Orbán Viktor feltalálta, majd feltálalta nekünk, egy ideje ő a Nemzet Éceszgébere. Ő mondja meg mindenre a tutit, leginkább irodalomban és hazafiasságban van otthon. Szerinte Spiró György nem ember, a Nyugat egy zsidó kis lapocska, Esterházy Péter pedig kultúraromboló, ezért nem kell tanítani. Ja, és azt is Takaró mondta a 28. Jókai Mór Nyári Egyetemen Komáromban, hogy tegye fel mindenki magának a kérdést, mit tett a magyarság megmaradásért. Hány gyereket szült, kivándoroltak-e a gyerekei, mert ha igen, akkor valamit elrontott a kedves szülő.

Vagy az az ország rontott el valamit, Takarókám, ahonnan menekülnek az emberek. Elsősorban azok, akik megtehetik. Előletek menekülnek Takarókám, belőletek nem kérnek, tőletek hánynak. Főleg a fiatalok, a diplomások a tanult emberfők. De nektek ez nem baj, Takarókám, nektek nem tanult emberek kellenek, hanem olyan lebutított zombik, akikkel minden aljas hazugságot el lehet hitetni. Ezért álságos, ahogyan rinyáltok, amiért már majdnem mindenki elment, aki tehette. Mert megy mindenki Takarókám, akinek lehetősége van rá, akit nem köt ide beteg szülő, ki nem fizetett hitel, vagy bármi ehhez hasonló.

„Hányan is elmentek, és nem épp a jöttmentek, hányan a fenébe elrohantak, nem épp a rohadtak… Egy ifjúságra kedvezőtlen idő…” Ismered a dalt Takarókám? Néhai Cseh Tamás énekelte, Bereményi Géza írta a szövegét. Honnan ismerhettek ezek ilyen jól benneteket Takarókám, már a nyolcvanas években?

Úgyhogy, ti tegyétek fel a kérdést magatoknak Takarókám, mert miattatok van ez a nagy córesz mostanság. Ti csináltatok ebből a gyönyörű hazából egy múltjával megbékélni nem tudó, jelenével állandó harcban álló, jövőjére nem gondoló, árvalányhajas, hátrafelé nyilazó országot.