Támogasd a magyar vásárlót!

Föld S. Péter 2020. május 23. 06:14 2020. máj. 23. 06:14

Magyar terméket kell vásárolni, mert ezzel a magyar gazdaságot erősítjük, magyar munkahelyeket védünk meg, és magyar családok ezreinek a megélhetését biztosítjuk. Ha nem mondják, akkor is tudjuk, hogy a magyar gyümölcs finomabb, mint a sok ezer kilométerről ideszállított, gyakran hetekig utaztatott és ezért nem teljesen éretten leszedett, vegyszerekkel kezelt külföldi. Legutóbb Nagy István agrárminiszter beszélt erről Lajosmizsén egy epertermelő család kertészetében. Ő is elmondta, mennyire fontos, hogy magyar árut vásároljunk.

Nem kell a szánkba rágni, ezerszer a fejünkhöz vágni, ha nem veszünk elég magyar árut, nehéz helyzetbe kerülnek a termelők, bizonytalanná válik a megélhetésük. Egyet is értünk ezzel, már csak azért is, mert minden tiszteletünk a termelőké, tudjuk, milyen nehéz munka az övék. Melynek gyümölcse – és ezt most szó szerint kell érteni – sok tényező, leginkább az időjárás viszontagságai miatt bizonytalan. Megérdemlik a törődést, az odafigyelést, mert sokan közülük még Mészáros Lőrincnél is többet keccsölnek, hogy családjuk megélhetését biztosítsák. Sőt, olyan termelőről is hallottunk már, aki még Tiborcz Istvánnál (ő Orbán Viktor veje) is keményebben dolgozott.

Szóval, mindent tudunk és mindenkit támogatunk. Mindössze annyit jegyeznénk meg, hogy mi, magyar vásárlók, még a termelőknél is többen vagyunk. És, hogy a mi megélhetésünk sem rózsás, a mi családunk anyagi biztonsága is fontos kellene, hogy legyen valakinek. Ránk is illene gondolni néha, mert bevalljuk, lehet, hogy nem szép tőlünk, de mi, magyar vásárlók, meglehetősen árérzékenyek vagyunk. Fontos nekünk, hogy magyar legyen a termék, amit megveszünk, meg a minőségre is figyelünk, de vásárlási szokásainkat leginkább a termék ára befolyásolja. Nem azért, mintha hazafiatlanok lennénk, idegen hatalmak ügynökei, hanem mert ennyire futja, vagy még ennyire sem.

Biztosan oka van, és meg is lehet magyarázni, de az, hogy egy kiló almát 500 forintnál olcsóbban sehol sem lehet kapni, az egyszerűen elfogadhatatlan. Vennénk mi ebből a finom és egészséges gyümölcsből sokkal többet annál, mint amennyit most veszünk, de nem elég hozzá a vásárlóerőnk. Tudjuk, magunkra vessünk emiatt, miért nem lettünk gázszerelők, vagy, teszem azt, miért nem nősültünk be Orbán Viktor családjába.

Nem lehet mindenki gázszerelő, sem a Nemzet Veje, jól is néznénk ki, ha Orbán Ráhelnek annyi férje volna, mint égen a csillag.

Szóval, gondolom, sok magyar vásárló egyikeként, a többség nevében beszélek, amikor egyezséget ajánlok a magyar termelőknek: hajlandó vagyok őket segíteni, támogatni, kizárólag az ő terméküket választani. Cserébe csupán egy csekélységet kérek, mindössze annyit, hogy árképzésük során, ők is engem, a magyar vásárlót válasszák. Legyenek tekintettel az anyagi helyzetemre, segítsenek abban, hogy megvédhessem a munkahelyelemet és gondoskodhassak a családom megélhetéséről. Szerintem ez egy tisztességes, kölcsönös előnyökön alapuló, vállalható ajánlat, amit érdemes volna elfogadni, mert meggyőződésem, hogy ezzel mindenki jól jár.