Tarlóst még egy helyen leváltja Karácsony

HírKlikk 2019. december 11. 09:53 2019. dec. 11. 09:53

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának egyelőre – a jog betűje szerint legalábbis – még Tarlós István volt főpolgármester a társelnöke,. Ezt orvosolandó, a holnapra tervezett ülés első napirendi pontjaként veszi át Karácsony Gergely a posztot. Ez biztos, az pedig valószínű, hogy az ülésen téma lesz – a többi között – az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos fejlesztések ügye, s meglepő lenne, ha a kormány részleges visszakozása ellenére, a főváros küldöttsége nem vetné fel a hét egyik legforróbb témáját, a színházakat érintő törvénymódosítás kérdéskörét.

Karácsony Gergely az Inforádiónak múlt héten adott interjújában a tanács soron következő ülése kapcsán annyit mondott el, hogy azon szó lehet majd a budapesti nagyberuházásokhoz szükséges forrásokról és az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges feltételekről is. Mint mondta, három fővárosi beruházás esetében komoly forráshiányt örököltek meg.

Ezek sorában említette a Lánchíd és környéke halaszthatatlan felújítását, a 3-as metróval kapcsolatosan szükséges, további felújítási munkálatokat, valamint az állatkerti beruházás befejezéséhez hiányzó komoly összegeket. Emellett mindenképpen napirendre kívánják tűzni az atlétikai világbajnoksághoz szükséges fejlesztéseket, az azokhoz kapcsolt fővárosi feltételeket.

Mindehhez persze az is kell, hogy Karácsony Gergely főpolgármesteri minőségében részt vehessen az ülésen. Merthogy egyelőre csak meghívottként teheti azt meg – mivel egyelőre még elődje, Tarlós István az Orbán Viktor kormányfő melletti másik társelnök. A Hírklikk úgy tudja, hogy a holnapi ülés első napirendi pontjaként ezt orvosolják: a regnáló polgármesterre ruházzák át a posztot.

A csütörtöki ülésről, a Fővárosi Fejlesztések Tanácsáról tegnap írtunk bővebben. Ezt a cikket itt olvashatja.

Forrás: Hírklikk