Teljes lezárást javasol a koronavírus ellen az NNK szakértője, még az általános iskolákban is

HírKlikk 2021. február 27. 12:40 2021. feb. 27. 12:40

Mivel a gyerekek körében nagyon terjed a fertőzés, ezért Galgóczi szerint megfontolandó, hogy még az alsó tagozatos osztályok is digitális oktatásra álljanak át. Jelenleg az általános iskolákban jelenléti oktatás zajlik.

Az üzletek nyitva tartását esetleg egy két hetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva – nyilatkozta a Hír TV-nek Galgóczi Ágnes.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője szerint megfontolandó lenne, hogy digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatokban is. A szakember szerint már egy kéthetes lezárás is hatékony lehet a járvány megfékezésében, és ezzel időt lehetne nyerni az oltások beadására – idézi a Portfolio.

A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között. Például az üzletek nyitva tartását egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva – válaszolta Galgóczi Ágnes a Hír TV azon kérdésére, hogy milyen szigorításokra lehet szükség a koronavírus-járvány megfékezésére. Az NNK osztályvezetője szerint már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat.

Forrás: Portfolio