Tóth Bertalan: a választás valódi esélyt kínál a Fidesz leváltására

HírKlikk 2019. október 13. 11:22 2019. okt. 13. 11:22

Az önkormányzati választásokon valódi esély kínálkozik a változásra, arra, hogy az ellenzék leváltsa a Fideszt - mondta újságíróknak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, miután vasárnap délelőtt leadta szavazatát az önkormányzati választáson Pécsen.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, hogy az ellenzék Budapesten és a nagyvárosokban, valamint a megyei jogú városok zömében és kistelepüléseken "szövetségben, egymással összefogva küzd a Fidesz helytartóinak leváltásáért".

Az ellenzék olyan "szabad városok, települések megteremtéséért küzd", amelyek szolidárisak, képviselik a zöld politikát, beleszólást engednek az embereknek mindennapi életük folyamába, a környezetükkel kapcsolatos döntésekbe és "amelyek nem arról szólnak, miként hajtják végre helyben a központi utasítást" - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az emberek számára most van itt a lehetőség, hogy döntsenek életük megváltoztatásáról, teremtsék meg a szabad településeket. Ennek "az lesz a következő lépése, hogy Magyarország is szabaddá válik" - jelentette ki.

A reggeli részvételi adatokról szólva közölte: a korábbiaknál többen járulnak az urnákhoz, de azt nem tudja megjósolni, mindez a Fidesznek vagy az ellenzéknek kedvez, ő a "másodiknak szurkol"- mondta.