Tóth Bertalan: harcolni fogunk a sajtószabadságért

HírKlikk 2020. szeptember 16. 10:28 2020. szept. 16. 10:28

„Ahogyan ígértem, hatpárti egyeztetést kezdeményeztem a Párbeszéd, a DK, a Momentum, az LMP és a Jobbik vezetőinél, miután a kormány a Népszabadság és az Index után, most a Fidesz-rezsimtől független Klubrádióra adta ki a tűzparancsot. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam" – írja közösségi oldalán Tóth Bertalan.

A szocialisták elnöke kiemelte: a soron következő pártelnöki találkozó témája az lesz, hogyan léphetnek fel közösen, hogy a Fidesz ne rombolja le a sajtószabadság utolsó bástyáit, és miként tudják közösen építeni újra a sajtószabadságot.

„Mert ne legyen kétsége senkinek! A Fidesz-kormány ezekkel a lépésekkel már jóval a választás előtt be akarja biztosítani, hogy sehol se jelenhessen meg a kormánytól független, szabad gondolat. Lőnek mindenre és mindenkire, aki ilyet képvisel. Pláne, ha hatni is tud!"

– írja Tóth Bertalan, majd hozzáteszi:

Meg kell őriznünk a szabad szellemi műhelyeket, meg kell őriznünk hazánk szabadságát! 
Harcolni kell érte? Akkor harcolunk! 

A szocialista politikus hangsúlyozza: „a kormány- és korszakváltás iránt elkötelezett pártok és civilek segítségével, szoros együttműködéssel és társadalmi szolidaritással meg kell óvnunk, ami – még – a miénk! Küzdenünk kell, vállvetve, és küzdeni is fogunk!"