Tüntetést szerveznek Orosz Bernadettért

HírKlikk 2020. augusztus 12. 13:22 2020. aug. 12. 13:22

Orosz Bernadettnek valamivel több mint két hét múlva becsületsértés miatt kell megjelennie a bíróságon. A férfi – aki tavaly novemberben brutálisan megverte – ötmillió forintos kártérítést követel tőle, mert szerinte sérültek a személyiségi jogai akkor, amikor a nő fotókat hozott nyilvánosságra az összevert arcáról és posztjában megnevezte őt.

A Nőkért Egyesület már most közölte, hogy a tárgyalás napján, augusztus 26-án tüntetést szervez a Miskolci Törvényszék elé – vette észre az Index. Az egyesület azt írja: „a tárgyalás időtartama alatt a bíróság épülete előtt állva, fejezzük ki szolidaritásunkat Orosz Bernadettel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával. Szeretnénk – újra – felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira."

Bár Orosz Bernadett távoltartást kért a férfi ellen, a hatóságok először nem akartak lépni. Arra hivatkoztak, hogy a nő és a férfi hivatalosan nem voltak élettársak, ráadásul más városban is éltek. Később a rendőrség kezdeményezte a távoltartást, amit a bíróság négy hónapra elrendelt és többször is meghosszabbított.

A nő volt barátja korábban azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik rá, valójában mit tett, „egy filmszakadás után már csak az van meg, hogy a rendőrök támogatnak és kérdezik, mi történt”. A fotókat látva, pedig összeszorult a szíve és elsírta magát. A személyiségi jogi pernek szerinte szimbolikus jelentősége van, „mivel Bernadett pontosan ezt az összeget követelte tőlem, én pedig szerettem volna jelezni, hogy ennek az ügynek a lezárása nem a sajtón keresztül üzengetés és az emberek hergelése a megoldása”.

Bernadett viszont korábban azt mondta, ma sem tenne másképpen.

Forrás: Index